Arkiv

Speed Group förvärvar Dream Logistics 4PL verksamhet

Speed Group har skrivit avtal med Dream Logistics om att förvärva deras 80 % av aktierna i dotterbolaget som erbjuder tjänster inom transport management (4PL). Bolaget har sin bas i Mölndal, där ett antal rutinerade medarbetare med Fredrik Krysén i spetsen, sedan slutet av 2018 har byggt ett 4PL bolag som 2022 förväntas omsätta drygt 100 Mkr. Resterande 20 % av aktierna kommer fortsatt att ägas av VD Fredrik Krysén.

 

”Fredrik och hans teams kompetens inom logistikkonsulting, transportupphandling och implementering av service- och kostnadseffektiva transportlösningar, kompletterar Speeds tjänsteutbud perfekt. Nu kan vi möta våra kunder med ett ännu större helhetstänk kring hållbara, effektiva och kompletta logistiklösningar” säger Mats Johnson, CEO på Speed Group.

 

”Med Speed och deras kundbas inom industri- och detaljhandelssegmenten i ryggen, så ger det fantastiska möjligheter till fortsatt snabb tillväxt. Utöver det så kan vi erbjuda våra kunder att växa med Speeds tjänster inom lager och bemanning, vilket skapar ytterligare värde för kunderna” säger VD Fredrik Krysén.

 

Speed Group är en företagsgrupp, med basen i Borås, som erbjuder innovativa, flexibla och hållbara lösningar på komplexa logistik- och personalutmaningar. Bolaget är en av Nordens ledande tredjepartslogistiker (3PL-aktörer) med effektiva automationslösningar och närmare 200 000 kvm lageryta i Borås, Göteborg och Stockholm. För rullande 12 månader per 30 september omsatte Speed Group 945 MSEK med en EBITA-marginal om 11%.

 

_____________________


FÖR MER INFORMATION KONTAKTA       

 

Mats Johnson, VD, Speed Group, 073-367 75 45
Jesper Andersson, Affärsutvecklare, Speed Group, 070-816 68 37