Arkiv

Speed Group förvärvar Samdistribution

Speed Group och Bonnier Books har kommit överens om att Speed Group tar över Bonnier Books dotterbolag, Samdistribution Logistik Sverige AB:s verksamhet per den 1 mars 2018.

Samdistribution Logistik Sverige AB är idag den ledande logistikparten för den svenska bokmarknaden och bedriver sin verksamhet i lokaler om 22 000 kvm i Rosersberg i norra Stockholm.

Försäljningen av Samdistribution är odramatisk. Bonnier Books ska främst driva förlag och ibland äger vi andra verksamheter eller delar av värdekedjan i bokbranschen. Men på sikt vill vi ägna vår tid och energi åt förlagsverksamheten, det vill säga vår kärnverksamhet. Vi kände att det var lämpligt att sälja då vi hittade en värdig köpare som vi kan samarbeta med framåt och som också vill fortsätta utveckla denna välskötta verksamhet, säger Håkan Rudels, VD för Bonnier Books.

Vi är mycket glada att Speed Group tar över verksamheten, som har logistik som sin kärnverksamhet. De kommer vara en mycket bra ägare i bolagets fortsatta utveckling framåt, säger Björn Tallén, VD Samdistribution Logistik Sverige AB

Med förvärvet i Rosersberg har Speed Group nu betydande logistikverksamheter på strategiska platser som Borås, Göteborg och Stockholm. Med detta förvärv stärker Speed Group sin position som en betydande nationell logistikaktör.

Vi är mycket stolta över att vi fått förtroendet att ta över detta välskötta och välrenommerade företag. Detta är en viktig del i vår ambition att bli en nationell logistikaktör och ser fram emot vår framtida utveckling i Stockholmsområdet, säger Peter Nilsson, CEO Speed Group. 

______________________________________

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:                                     

Peter Nilsson, CEO Speed Group, +46 (0) 704 84 86 43