Arkiv

SPEED GROUP ÖNSKAR GLAD SOMMAR!

Äntligen är det sommar och nu väntar en härlig välförtjänt ledighet och vila!

På ett år händer det mycket i världen och så även på Speed. Jag tog över som CEO i oktober 2016 och har sedan dess tillsammans med Speed Groups härliga medarbetare, er kunder, blivande kunder och leverantörer startat resan mot en otroligt spännande framtid. 

I denna sommarhälsning skulle jag som CEO kunna prata siffror om hur bolaget går, men jag hoppar över det och väljer istället att skriva om något som vi brinner för och som vi har fokuserat extra mycket på under det gångna året; vårt hållbarhetsarbete. Vi har tidigare jobbat med hållbarhet men skillnaden är att vi under de senaste 12 månaderna har systematiserat och fokuserat arbetet och jobbar nu ännu mer målmedvetet och strukturerat, men framförallt tillsammans, med att ta ansvar för det som vi delar gemensamt. För Speed Group är hållbar utveckling utifrån dimensionerna social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet såväl ett viktigt affärsverktyg som betydelsefullt för vår företagskultur. Vi låter även våra kärnvärden kreativitet, kompetens och engagemang genomsyra hållbarhetsarbetet på alla nivåer. De fyra områden som vi valt att fokusera på de närmsta tre åren är ”Miljöanpassad verksamhet”, ”Hållbar organisation”, ”Starka värderingar” och sist men inte minst ”Samhälle”. Med fokus på motiverande ledarskap, ökad jämställdhet och mångfald samt goda möjligheter till kompetensutveckling, bygger vi en inkluderande företagskultur där människor vågar och vill engagera sig i både kundens och vår egen verksamhet. Vad gäller vårt sociala engagemang i samhället, fokuserar vi främst på barns och ungas utbildning, förutsättningar och hälsa, som är mycket viktiga komponenter för utvecklingen av ett modernt svenskt näringsliv. Vi har därför valt att aktivt gå in i olika projekt tillsammans med skolor och högskolor, kommuner och näringsliv. För dig som är intresserad och vill läsa mer om vårt hållbarhetsarbete gå gärna in på vår hemsida speedgroup.se. Har du tankar och idéer kring vad vi kan göra mer eller har fler frågor kring området, tveka inte att höra av dig till oss.

Under året har Speed Group skapat en ny hemsida som vi är mycket stolta över, där vi hoppas att vi förenklat möjligheterna för samtliga målgrupper att hitta den information de behöver. Vi har också fått ordentligt fart på vår Facebook- och LinkedIn-sida, där kan du dagligen läsa om vad som händer hos oss.

 Vi har bara för några veckor sedan förvärvat verksamheten i Logistikpalatset Borås AB där vi varmt välkomnar dem till oss och vår verksamhet.

 Missade nästan att nämna det viktigaste av allt som händer dagligen på Speed och kan ses som en självklarhet men ack så viktigt: vi har otroligt kul tillsammans!

 Speed Group önskar dig och dina nära och kära en riktigt glad sommar och hoppas att ni alla får njuta av en solig, avkopplande sommar oavsett om det är i hängmattan på torpet, i fiskebåten, på stranden, eller på en alptopp i Österrike, så ses vi med ny energi och nya krafttag efter sommaren!

Improve your way

Peter Nilsson, CEO Speed Group