Arkiv

Speed Group tecknar logistikavtal med Brighter AB

Speed Group får ansvaret för lagerhanteringen av Brighters varumärke Actiste®. Verksamheten kommer driftas i logistikcentret på Styckegodsgatan, Göteborg.

Brighter är ett svenskt företag som skapar smarta lösningar för att förändra beteendet hos patienter med kronisk sjukdom, såsom diabetes. Brighters tanke är att skapa möjligheterna för självvård. Brighters lösning Actiste®, som lanseras inom kort, hanterar de flesta moment i självmonitorering och behandling av insulinbehandlad diabetes i ett enda lättanvänt hjälpmedel. 

Brighter valde Speed som en långsiktig och proaktiv samarbetspartner för att lösa företagets lagerverksamhet. Actiste® och dess olika förbrukningsmaterial är produkter som kräver temperaturkontroll, renhet, säker hantering, spårbarhet och hantering av utgångsdatum. Brighter gav Speed Group förtroendet delvis för de olika kvalitetssystem som är väl införda i verksamheten, men också för Speed Groups erfarenhet av och förmåga att hantera medicinsk teknik till egenvård. Även Säkerhetsklassificeringen av byggnaden är något som värdesätts av Brighter.

Vi ser fram emot ett mycket spännande samarbete med Speed Group. Vår tillväxt i kombination med de tjänster vi nu utvecklar för våra kunder kräver partners med flexibilitet och stort fokus på ständig utveckling. Därför väljer vi Speed Group, säger Truls Sjöstedt, CEO för Brighter.

 

Speed Group är i dagsläget en av de ledande logistikaktörerna i Sjuhäradsbygden och Göteborg. Vi är otroligt stolta över att vi fått förtroendet för att ta hand om Brighters lagerhantering och att vi kunnat tillgodose bolagets högt ställda krav.

Det är en mycket intressant affär som vi ser stora möjligheter att utveckla. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans med Brighter, säger Peter Nilsson, CEO Speed Group.  

____________________________________________________________

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA                                      

Peter Nilsson, CEO Speed Group, +46 (0) 704 84 86 43