DR DENIM väjer Speed som ny logistikpartner.

Publicerat: 11 september 2023

Framgångsrika jeansföretaget Dr Denim väljer Speed, en av Sveriges största 3PL aktörer, som ny partner för sin logistik. Samarbetet beräknas vara i full drift under september månad. I och med avtalet får Dr Denim en modern logistiklösning redo att möta framtiden och bolagets satsningar på marknadsplatser som distributionskanal.


Familjeägda Dr Denim har sedan starten 2004 fokuserat på att erbjuda jeans till bäst värde för pengarna. Ett framgångsrikt koncept som tagit bolagets produkter ut i bland annat Europa, USA och Australien. Förutom egen konceptbutik i Stockholm är de stora e-handelssiterna viktiga kanaler, kanaler som ställer höga krav på leveransprecision och en stabil kapacitet. Även samarbeten med marknadsplatser är under uppstart och så som e-handeln utvecklas kommer detta att bli ett än större fokus framöver.

   ”För oss är det helt avgörande att logistiken fungerar som ett väloljat maskineri. Vi behöver en konkurrenskraftig partner med moderna lösningar, som hänger med tekniskt och kan hålla tempo i leveranser. Med Speed får vi en långsiktig partner som lever upp till våra krav och som dessutom kan hjälpa oss i vår satsning mot framtiden och det känns otroligt tryggt”, säger Alexander Graah, vd på Dr Denim.

Dr Denim flyttar in i Speeds logistikcenter i Arendal, Göteborg, en modern och automatiserad logistikanläggning med strategiskt läge.

  ”Det är jätteroligt att få hälsa Dr Denim välkommen som kund, det är ett härligt gäng med en stark passion”, säger Johan Appelkvist, Affärsutvecklingschef Speed. ”Vi ser fram emot att ta Dr Denims logistik till nästa nivå och tillsammans hitta nya spännande lösningar.”   

För ytterligare information:

Johan Appelkvist, Affärsutvecklingschef Speed Group 0704 13 28 00
Camilla Parneving, Kommunikations- & Marknadschef Speed Group 0709 69 25 00