Flügger väljer Speed som bemanningspartner.

Publicerat: 28 februari 2024

Att på ett flexibelt sätt kunna möta säsongsvariationer i resursbehov är centralt för Flügger. När bolaget nu efter upphandling väljer en ny partner som komplement till befintlig för bemanningstjänster faller valet på Speed, ett av Sveriges största logistik- och bemanningsföretag. Uppdraget blir att bemanna lager- och produktionsenheter med uthyrd personal vid arbets- och produktionstoppar.

Färgindustrin varierar utifrån säsong och marknadsledande Flügger, som är en av Sveriges största leverantörer av färg till såväl måleribranschen som privatmarknaden, är inget undantag. Flexibel bemanning är en förutsättning och efter en gedigen upphandling väljer bolaget nu Speed som komplement till befintlig leverantör.

”För oss är det kritiskt att kunna möta de krav som våra kunder ställer på oss när det gäller korta ledtider, flexibilitet och säsongsvariation,” säger Per Axelsson, Warehouse Manager på Flügger. ”Vi har sedan tidigare Speed som partner på logistiksidan där de tillhandahållit flexibel externlagringskapacitet för förvaring av färdigvaror och vi har en positiv upplevelse av Speed som en mycket pålitlig och kunnig leverantör. De har nu presenterat en attraktiv och konkurrenskraftig lösning även på bemanningssidan och det känns mycket bra att utöka samarbetet att inkludera även dessa tjänster. Vi ser fram emot ett gott och givande samarbete!”

Avtalet träder i kraft per omgående och innefattar leverans av bemanningsresurser till Flüggers anläggning i Bollebygd utanför Borås.

”Det är fantastiskt roligt att få hjälpa Flügger även på bemanningssidan. Vi ser fram emot ett härligt samarbete och en fördjupad relation,” säger Mikael Bengtsson, Försäljningschef Personallösningar på Speed.