3PL tredjepartslogistik – guide ute nu.

Publicerat: 10 maj 2022

Vi har tagit fram en 3PL guide som ger dig all information du kan tänka dig om tredjepartslogistik. I guiden svarar vi på vanliga frågor men också lite mer specifika. Allt i syfte att ge dig det du behöver för att du ska kunna fatta kloka beslut om din logistik. Outsourca eller sköta själv? Ja, det är frågan. Här får du fördelar och nackdelar presenterade plus att du får verktyg för att utvärdera leverantörer och följa upp beslutet med relevanta KPI:er.

3PL eller tredjepartslogistik innebär precis som det låter att en tredje part sköter din logistik. Det kan avse hela flödet eller väl utvalda delar. Här är din guide till 3PL!

Vår 3PL guide förklarar vad begreppet betyder, vad tredjepartslogistik innebär, vilka fördelar och nackdelar som det innebär att outsourca sin logistik. Dessutom ger vi tips på KPI:er som är användbara när man använder sig av lager och logistik via en 3PL leverantör.

Att välja 3PL leverantör kan kanske vara lite knepigt, och när man lägger ut en så central del av sin verksamhet till någon annan vill det ju till att det blir rätt. Vår 3Pl guide ger därför lite tips på vägen på saker att tänka på och ett antal urvalskriterier som kan vara viktiga att utvärdera innan du gör ditt val.

Vad det kostar att anlita en tredjepartslogistikleverantör är ju svårt att svara på ur ett generellt perspektiv. Vi listar istället lite vanliga debiteringsmodeller och upplägg för tredjepartslösningar inom olika logistikdelar.

Logistik är ett område det händer mycket kring just nu. Hållbarhet är en av drivkrafterna för utvecklingen, automation en annan. Ta del av vår trendspaning kring 3PL i vår guide.

Logistik har varit en viktig del i Speeds DNA ändå från starten. Genom åren har vi samlat på oss värdefull kunskap och erfarenhet.

Vill du veta mer om 3PL – Kontakta oss!