HL DISPLAY väljer Speed som ny leverantör av Transport Management.

Publicerat: 06 mars 2023

HL Display, en global aktör inom butiksdisplaylösningar, tecknar avtal med Speed avseende tjänster kring Transport Management. Med Speed som ny leverantör erhåller HL Display en mer transparent och kostnadseffektiv transporthanteringslösning med förbättrad uppföljning och kontroll.

Stockholmsbaserade HL Display med verksamhet i över 70 länder är idag världsledande när det gäller displaylösningar för detaljhandeln. När företaget nu byter samarbetspartner för sin transporthantering väljer de Speed. Samarbetet inleds omgående och lösningen räknas vara fullt ut i drift i april.

”Med Speeds moderna lösning kommer vi att få en helt annan kontroll över våra transporter än vi haft tidigare”, säger Sunny Yang, Group Purchasing Director på HL Display. ”Vi kan själva gå in i systemet och i realtid få information om exakt status för varje sändning, var den befinner sig, om den riskerar att bli försenad och så vidare. Dessutom får vi bättre kontroll över våra kostnader och en mer kostnadseffektiv lösning. Speed kommer in med nya ögon och nya idéer för att utveckla vår hantering vilket känns tryggt för framtiden.”

Initialt omfattar samarbetet HL Displays totala distribution inom Norden, för att i nästa steg även inkludera fler typer av transporter inom övriga Europa. Såväl HL Display som Speed ingår i Ratos-koncernen.

”Att välkomna HL Display som kund hos oss är fantastiskt roligt, och det känns lite extra roligt att de är ett systerföretag”, säger Fredrik Krysén, Affärsområdeschef Transport Management på Speed. ”Vi är övertygade om att vi kommer att få till ett nära samarbete där vi kan fortsätta att tillsammans utveckla deras logistiklösning.”

För ytterligare information:

Fredrik Krysén, Affärsutvecklingschef Logistics Speed 0706 44 74 32
Camilla Parneving, Kommunikations- & Marknadschef Speed 0709 69 25 00