Affärsdriven CFO / CIO till Matting


Vill du leda och utveckla ekonomifunktionen och IT-miljön på ett entreprenörsdrivet bolag med produkter och koncept för ökad hälsa och välmående på små som stora arbetsplatser? Välkommen till oss på Matting – vi erbjuder en utvecklande roll som CFO / CIO med stor påverkansmöjlighet.

Om tjänsten
Som CFO / CIO hos oss på Matting ansvarar du för att leda och utveckla vår ekonomifunktion med fokus på effektiv, korrekt leverans. Du ansvarar också för att leda strategiskt utvecklings- och förändringsarbete inom IT och digitalisering med målsättning att stödja, effektivisera och kvalitetssäkra vår IT-miljö för tillväxt och ökad lönsamhet. Som CFO / CIO utgår du från affärsprocessen och affärsnyttan för effektiv och kvalitetssäker styrning av verksamhet och ekonomi.

Ansvarsområden CFO / CIO:
- Övergripande ansvar för bolagets ekonomi
- Identifiera och följa upp affärsnyttiga KPI:er
- Driva strategisk utveckling av våra affärsprocesser
- Utveckla vår IT-miljö för effektiva och kvalitetssäkra processer

Rollen som CFO / CIO innebär att du leder Mattings ekonomifunktion med två medarbetare; en redovisningsansvarig och en ekonomiassistent.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen. Du rapporterar till VD.


Om bolaget
Matting AB grundades 1970 och är en av Sveriges största leverantörer av koncept och produkter för en attraktiv och hälsosam arbetsplats på kontoret och i skolan, samt välkomnande och tillgängliga miljöer. Företaget är uppdelat i tre affärsområden, där varje område driver och utvecklar våra egna varumärken så som exempelvis StandUp, ActiveS och Tactile Flooring. Vårt huvudkontor ligger i Alingsås, men vi har även kontor i Köpenhamn och Århus, samt ett dotterbolag i Oslo. Totalt är vi 37 anställda och har en omsättning på 111 MSEK. Läs mer om oss på matting.se.

På Matting är vi ett sammansvetsat team som drivs av ett stort engagemang, ansvarstagande och glädje för att arbeta för ökad hälsa och välmående på stora och små arbetsplatser, samt tillgängligare miljöer.


Om dig
Vi söker en engagerad och affärsdriven CFO / CIO med sin grund inom ekonomi och med en stor erfarenhet av att leda och styra en ekonomifunktion samt utveckling av digitala affärsstöd för att säkerställa och effektivisera affärsprocessen. Du är van att driva förbättringsprocesser och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt

Din profil:
- Stor erfarenhet inom ekonomi och ekonomistyrning
- Erfarenhet av att utvärdera, analysera och kartlägga affärsprocesser för att upphandla strategiska IT-investeringar såsom affärssystem, integrationsplattformar m.m.
- Erfaren ledare med goda ledaregenskaper
- Erfarenhet av att leda förändringsprocesser (bolag, medarbetare, kultur)
- Gott finansiellt och analytiskt sinne
- Entreprenörsdriven och lösningsorienterad

Som person är du en do:er och en engagerad ledare som är duktig på att bygga team och engagemang. Du är målmedveten och fokuserad på att omsätta strategi till handling. Vi värdesätter att du har en god kommunikativ förmåga och ett starkt eget driv.

Ta chansen att vara med på en målmedveten förändringsresa där du ges stor påverkans- och utvecklingsmöjligheter – vi ser fram emot din ansökan!


Ansökan
Ansökan sker på www.speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen - ansök redan idag!

___

Sökord: CFO, Ekonomichef, Ekonomiansvarig, CIO

Snabbfakta

Jobb
CFO / CIO

Ort
Alingsås

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2019-01-22

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.