SGA Conveyor System

Automationstekniker till SGA Conveyor System


Är du en teknisk person med erfarenhet av automation och programmering? Vill du vara en del av ett jordnära och familjärt team som arbetar med innovativa automationslösningar? Då ska du söka rollen som Automationstekniker hos oss på SGA Conveyor System!

Om tjänsten
Som Automationstekniker hos SGA arbetar du i projektform där ni som team installerar automationslösningar hos våra kunder. Din roll som Automationstekniker innebär att du utför PLC-programmering och driftsättning av våra maskiner. Du arbetar delvis självständigt men har nära kommunikation med projektledare, konstruktörer, montageledare och kunder.

I rollen som Automationstekniker får du vara med från början till slut där du tillsammans med säljteamet sätter en tidsplan i samråd med projektledare för att sedan arbeta fram nödvändiga underlag. Under projektets gång har du ansvar för att rapportera avvikelser från tidsplanen och tänka igenom helhetslösningar vad gäller kvalité, funktion och ekonomi. Du håller delavstämningar med projektledare och andra berörda parter och säkerställer en smidig överlämning till kund. Dessutom utför du riskanalyser tillsammans med CE-ansvarig och är tillgänglig för frågor kring montage och produktion. Driftsättning sker både på distans och ute hos kund.

Här får du en roll med frihet under ansvar där ingen dag är den andra lik. På SGA erbjuder vi en arbetsplats med familjär stämning där vi hittar vi på roliga aktiviteter tillsammans, så som frukost på fredagar och en timmas träning på arbetstid i veckan i vårt eget gym! Hos oss är teamwork en självklarhet och vi stöttar varandra för att uppnå gemensamma mål.

Tjänsten som Automationstekniker på SGA innebär att du till stor del är ute på fältet hos kund, varav resor på ca 100 dagar om året ingår i tjänsten under vardagar.

Om bolaget
SGA Conveyor System är en vägledande och konsultativ partner som hjälper företag inom e-handel och industri att förbättra lönsamheten. Vi utvecklar automationslösningar inom intern logistik, materialhantering och sortering. Vårt fokus ligger på att utveckla skalbara och flexibla lösningar med ambitionen att växa och utvecklas tillsammans med våra kunder.

De senaste åren har varit en period av stor tillväxt och SGA har blivit en stor aktör på marknaden som ofta anlitas av etablerade e-handelsföretag.

Läs mer om oss på sga-conveyor.se.

Om dig
För att trivas och känna dig trygg i rollen som Automationstekniker tror vi att du har en utbildning inom automations- eller maskinteknik. Det är också önskvärt att du har några års arbetslivserfarenhet inom liknande områden, exempelvis maskinstyrning, produktionslinjer, robotik, lagersystem m.m. Vi ser det som meriterande om du också har kunskap inom elkonstruktion.

Du är noggrann med detaljer och ordningsam i ditt arbetssätt samtidigt som du är flexibel och har en god anpassningsförmåga då du kan förväntas arbeta i olika situationer och miljöer.

Kvalifikationer
- Utbildning inom automation och/eller maskinteknik eller likvärdig erfarenhet
- Erfarenhet av programmering i PLC-system, gärna Beckhoff
- Stort tekniskt intresse
- B-körkort
- Goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift

Det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga eftersom du kommer ha många kontaktytor såväl internt som externt.

Eftersom tjänsten innebär många resdagar på ett år, tror vi att du arbetat på liknande sätt tidigare och inte ser några hinder med detta.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
Ansökan sker på speedgroup.se. För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Otter på carl.otter@speedgroup.se.

Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!
____

Sökord: Automationstekniker, Automationsingenjör, PLC-programmering, Automationssystem, Automationslösningar, Automationsunderhåll, Driftsättning, Drifttekniker

Ansök nu

Jobbfakta

Arbetsgivare

SGA Conveyor System

Jobb

Automationstekniker till SGA Conveyor System

Ort

Mark

Omfattning

Heltid

Uppdragstyp

Rekrytering

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2024-08-20Ansök nu

Carl Otter

REKRYTERINGSKONSULT Tjänstemän

033 722 60 19

    Tipsa en vän