Business Analysist till Autoliv


Vill du rädda liv? Drivs du av att finna nya innovativa lösningar för att reducera skador och dödsfall i trafiken?

Vårt Business Development team söker en ny medlem. Som en del i detta team kommer du att vara med att vidareutveckla Autolivs affärsområden inom ”Mobility Safety Solutions”.

Om tjänsten
Som Business Analysist på Autoliv arbetar du i en global kontext med uppdraget att leda marknadsanalyser för affärsutveckling, ta fram underlag kopplat till insikter om trender i samhället, göra marknadsrapporter och identifiera kund- och partnerbehov inom området ”Mobility Safety Solutions”.

Arbetsuppgifter/områden:
- Leda, driva, utveckla och introducera affärsanalysverktyg
- Tillhandahålla begärda data för olika uppdrag/presentationer
- Vara stöd för affärsutvecklingsteamet när det gäller idégenereringsprocessen
- Stödja teamet med workshops
- Omvärldsbevakning

Som Business Analysist kommer du att arbeta i Autolivs globala innovationscenter i Vårgårda.
Det Globala Innovationscentrets fokus är att utveckla produkter inom nya och befintliga produktområden.

Du kommer att ha flera interaktioner både externt och internt, till exempel med vår forskningsavdelning, våra utvecklingsavdelningar, divisioner samt tekniska centers globalt. En del av ditt jobb kommer att även att vara relaterat till framtagning av underlag och presentationsmaterial till utställningar, mässor, webbinarier, etc.

Du kommer att jobba i nära samarbete med kollegorna på avdelningen. I teamet finns en bred kompetens och en stor gemenskap. Tillsammans stöttar ni den tidiga utvecklingsfasen inom olika projekt och områden. Autoliv har verksamhet i flera länder, vilket innebär att du även kommer att samarbeta med kollegor från olika delar av världen.
Du rapporterar till Director Business Development.

Arbetet sker på dagtid. Flextid tillämpas.


Om bolaget
Autoliv är världsledande inom säkerhetssystem för bilar med försäljning till alla större biltillverkare. Våra drygt 65 000 medarbetare i 27 länder brinner för vår vision ”Rädda fler liv”. Vi utvecklar produkter som räddar över 30 000 liv varje år och förhindrar tio gånger så många allvarliga skador. Vårt uppdrag är att tillhandahålla livräddande lösningar i världsklass för mobilitet och samhälle. Vi utvecklar, tillverkar och säljer säkerhetssystem för fordon, till exempel krockkuddar, säkerhetsbälten, rattar och fotgängarsystem för dagens och morgondagens fordon. Med hög kompetens arbetar vi för att skapa säkerhet för trafikanter, kvalitet för våra kunder, förtroende och trygghet för våra anställda, stabilitet och tillväxt för våra aktieägare samt hållbara metoder och arbetssätt.

På Autolivs enhet i Vårgårda arbetar totalt 400 personer. Läs mer om Autoliv på autoliv.com.


Om dig
Att vara världsledande inom säkerhetssystem för bilar kräver modiga beslut, innovation, fokus på teknik och kunder – och medarbetare med en passion för att rädda liv!

För att lyckas i rollen som Business Analysist måste du ha ett tydligt kundfokus och affärssinne, kunna planera och utföra ditt eget arbete, ha förmåga att engagera och motivera andra och du uppskattar att interagera med människor. Du behöver ha god kunskap om teknik, ekonomi samt marknadsanalys och hur du identifierar kundernas behov och förståelse för innovationsprocessen.

Krav:
- Högskoleexamen inom teknik eller ekonomi
- Minst två års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
- Erfarenhet av att utföra marknadsanalyser
- Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande:
- Erfarenhet av att arbeta i en internationell kontext
- Erfarenhet från större tillverkande bolag
- Erfarenhet av att applicera affärsanalysverktyg
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Som person är du kreativ, innovativ och lösningsorienterad. Du är ansvarstagande och är van att leverera mot deadlines. Vi ser gärna att du har ett stort driv och en stark vilja att lära dig nya saker, utvecklas och hitta lösningar på de utmaningar som du ställs inför.

Ta chansen att bli en del av ett internationellt innovativt företag där du får arbeta tillsammans med människor som brinner för att rädda fler liv – vi ser fram emot din ansökan!


Ansökan
Ansökan sker på speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!
Under semesterperioden v. 27-30 har vi begränsad möjlighet att besvara frågor.

_____

Sökord: Business Analysist, Affärsutvecklare, Dataingenjör, Software Engineer, Product Engineer, Produktutvecklare, Product Development


Snabbfakta

Jobb
Business Analysist

Ort
Vårgårda

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2021-08-22

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.