Erfaren Applikationsingenjör till Parker Hannifin


Vill du utvecklas som Applikationsingenjör på världens ledande bolag inom rörelse- och styrteknik? Välkommen till Parker Hannifin i Trollhättan! Vi utvecklar och tillverkar hydraulpumpar och -motorer som används på exempelvis lastbilar, skogsmaskiner, jordbruksmaskiner och fartyg världen över. Som Applikationsingenjör blir du en del av vårt Business Development-team och får en central roll med goda möjligheter att utvecklas och växa inom vår organisation. Vår målsättning är att kunna bidra till både din personliga och professionella utveckling genom vårt långsiktiga och strategiska arbete med kompetensförsörjning samt att kunna välkomna dig till ett bolag med hängivna medarbetare, engagerade ledare och en stark, positiv företagskultur.


Om tjänsten
Som Applikationsingenjör inom hydraulik ansvarar du för att skapa goda förutsättningar att marknadsföra våra produkter till distributörer och slutkunder genom ett nära samarbete med våra säljbolag. Du fungerar som teknisk expert och rådgivare gällande applikations- och systemfrågor och skapar värde såväl för våra kunder som för kollegorna inom R&D, värdeflöden och säljbolagen.

Att bygga och utveckla långsiktiga, djupa kundrelationer är en viktig del av rollen och du arbetar med strategisk affärsutveckling utifrån de behov, möjligheter och utmaningar som du identifierar hos våra kunder.

Dina arbetsområden som Applikationsingenjör inkluderar:
- Teknisk analys, rådgivning och konsultation
- Definiera produktprogram
- Marknadsstrategi, kund- och konkurrensanalys
- Produktutbildningar, interna och externa
- Produktmaterial (ex. kataloger, lanseringspaket, mässmaterial)
- Samarbete inom projektgrupper, både hos kunder och inom Parker

I rollen som Applikationsingenjör kommer du att ha breda kontaktytor, både internt och externt. Du ingår i vårt Business Development-team där du arbetar tillsammans med kunniga kollegor som har en bra sammanhållning. Vidare har du ett nära samarbete med arbetskamraterna inom R&D, våra värdeflöden och säljorganisation. Du rapporterar till Business Development Manager.

Tjänsten innebär ca 25% resor i samband med kundbesök tillsammans med säljbolagen.


Om bolaget
Parker Hannifin är en global Fortune 250-ledare inom rörelse- och styrteknik. Under 100 år har vi hjälpt våra kunder till framgång inom många olika mobila och industriella användningsområden. Parker Trollhättan är en del av Pump and Motor Division Europe och arbetar med produktgrupperna Fasta motorer, Lastbilspumpar samt Variabla enheter inom hydraulik. Här har vi en familjär, varm stämning och korta beslutsvägar. Vår anläggning i Trollhättan är utsedd till Lean & Quality Model Plant och vinnare av Svenska Lean Priset 2018, vilket är erkännanden för vår välskötta och framgångsrika verksamhet.

Parker som arbetsgivare tror på mångfald och diskriminerar inte någon på grund av ålder, religion, etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning eller funktionsnedsättning i samband med rekrytering och anställning.

Läs mer om oss på parker.com.


Om dig
För att lyckas i tjänsten som Applikationsingenjör tror vi att du är utbildad Ingenjör med intresse för försäljning och marknadsföring. Du har ett stort tekniskt kunnande och djup förståelse för både produkt, system och applikation. Vidare ser vi gärna att du har en god förmåga att förstå kundens krav och presentera lösningar på en hög teknisk nivå. Du omvandlar kundernas behov och utmaningar till relevant feedback till vår organisation för strategisk utveckling i system och applikationer.

Önskad profil:
- Ingenjörsexamen eller motsvarande
- Mångårig erfarenhet från liknande roll
- Stort tekniskt intresse och kunnande
- Kunskap inom hydraulik
- God analytisk och kommunikativ förmåga
- Möjlighet att resa
- God svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:
- Kunskap inom försäljning och marknadsföring
- Ytterligare språkkunskaper

Som person är du analytisk, serviceinriktad och inger förtroende. Du har lätt för att samverka och är både affärsdriven och professionell. Vi ser gärna att du är van vid, och trivs med, att arbeta målinriktat och självständigt.

Ta chansen att bli en del av vårt kompetenta team och att själv utvecklas som Ingenjör
– välkommen med din ansökan!Ansökan
Ansökan sker på speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen - ansök redan idag!
Under semesterperioden v. 27-30 har vi begränsad möjlighet att besvara frågor.
_______

Sökord: Applikationsingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Senior Application Engineer, Application engineer, Hydraulik, Hydraulikingenjör


Snabbfakta

Jobb
Applikationsingenjör

Ort
Trollhättan

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2021-08-22

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.