IT-tekniker till Akwel


Vill du ha en utvecklande roll som IT-tekniker i ett globalt bolag? Välkommen till oss på Akwel Automotive, vi tillverkar och utvecklar komponenter till fordonsindustrin. Akwel Ulricehamn, tidigare känt som Autotube, är fordonsindustrins resurs för formade rör och ledningar i metalliska material med hög teknisk kompetens inom luft- och vätskedistribution. Fabriken i Ulricehamn omsätter 250 MSEK och sysselsätter ca 185 personer. Som IT-tekniker hos oss på Akwel erbjuds du en bred, varierande och utvecklande roll i en internationell miljö, där du arbetar nära människor, IT och produktion.


Om tjänsten
Som IT-tekniker ansvarar du för att stötta produktionen och säkerställa välfungerande IT för hela organisationen på fabriken i Ulricehamn. Du kommer att arbeta nära användarna, både i produktionen och på kontoret. Rollen innebär en stor variation och bredd, där du hanterar såväl enklare support-ärenden som avancerade uppdrag och projekt.

Arbetsområden som IT-tekniker:
- Produktionsupport
- Allmän IT-support
- Telefoni
- Nätverksansvar
- Installation och felsökning
- Inköp av hårdvara och mjukvara
- Installera och administrera servermiljön
- Leda lokala projekt och delaktig i centrala projekt
- Avtalsansvarig (med stöd från inköpsavdelningen)

Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår IT-tekniker på vår fabrik i Varberg. Du arbetar också tillsammans med Akwels centrala IT-avdelning när det gäller koncerngemensamma projekt.

Du rapporterar till regional IT-chef, med streckad linje till Platschef.


Om bolaget
Akwel – Specialist in fluid Management and Mechanisms.
As an automotive and heavy goods vehicle components manufacturer, we have two areas of expertise: fluid Management and Mechanisms.
We design, develop and distribute high-performance products and systems, with first-rate industrial and technological know-how in mastering the application and processing of materials and mechatronic integration.

Expertise which allows us to provide our customers throughout the world with increasingly competitive solutions to make their vehicles more reliable, more environmentally-friendly and more pleasant to drive.

Akwel has nearly 12,000 employees worldwide distributed across over 40 industrial sites and 7 representative offices in over 20 countries on 5 continents. Read more at akwel-automotive.com


Om dig
För att lyckas i rollen som IT-tekniker tror vi att du är trygg i din erfarenhet och kompetens inom IT, och trivs i en bred och omväxlande roll. En god problemlösningsförmåga och analytiskt tänkande är viktiga delar i din kompetens. Vi ser gärna att du har ett proaktivt arbetssätt.

Din profil:
- Utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
- Erfarenhet av 2nd line support och verktyg för fjärrsupport
- Goda kunskaper i Microsofts operativsystem och MS Office
- Kunskap inom nätverk: LAN, WAN, Wi-Fi, DNS, DHCP
- Kunskap inom Active Directory (AD)
- God förståelse för hårdvara och mjukvara (PC)
- Erfarenhet av säkerhetskopiering, NAS, Android-smartphones,
VMware, CAD-workstations och Linux

Övriga krav:
- Goda kunskaper i svenska och engelska
- Körkort

Meriterande:
- Jobbat med IT i produktionsmiljö
- Erfarenhet av externrevision
- Kunskap i franska

Som person är du serviceinriktad och kommunikativ, med en god förmåga att både muntligt och skriftligt bemöta såväl användare som ledning. Du har ett självständigt och strukturerat arbetssätt och är van att prioritera och arbeta mot deadlines.


Ansökan
Ansökan sker på speedgroup.se. För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Otter på carl.otter@speedgroup.se.

Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!
_____

Sökord: IT-tekniker, IT-korrespondent, IT correspondent, IT-koordinator, IT coordinator, IT tekniker, IT support, IT-ansvarig


Snabbfakta

Jobb
IT-tekniker

Ort
Ulricehamn

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2022-01-26

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.