Marknadsorienterad VD till Örs Cementgjuteri


Vill du leda ett välmående bolag i ett expansivt skede? Är du en affärsdriven och marknadsorienterad ledare med bakgrund inom produktion? Som VD på Örs Cementgjuteri blir du ledare för ett team med ett fantastiskt engagemang och stark drivkraft på ett bolag med stora möjligheter!

Om tjänsten
Som VD på Örs Cementgjuteri kommer du att leda ett finansiellt stabilt bolag med engagerade, drivna medarbetare. Ditt uppdrag är att leda bolaget i fortsatt tillväxt och utveckling, där såväl affären som verksamheten och medarbetarna utvecklas. Försäljning och projektledning är en central och grundläggande del i tjänsten. Initialt kommer ditt fokus även att vara strategisk affärsutveckling och att skapa ökad struktur, tydliga processer och aktiva värderingar.

I rollen som VD har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi och personal, men arbetar både strategiskt och operativt med bolagets utveckling och försäljning. Kommunikation och ledning är en viktig del i ditt uppdrag.

Fokusområden som VD:
- Aktivt ledarskap
- Försäljning / marknad
- Projektledning
- Säkra och utveckla processer och rutiner
- Affärs- och verksamhetsutveckling

Du kommer att ha ett nära samarbete med ägaren UBAB Ulricehamns Betong AB.


Om oss
Örs Cementgjuteri tillverkar och säljer prefabricerade betongelement, primärt väggar, balkongplattor och stödmurar. Produktionen är i stort sett helt kundanpassad och skräddarsys för varje enskilt projekt. Örs cementgjuteri har i dag omkring 55 anställda och en nettoomsättning på cirka 55 MSEK. Företaget, som startades 1927, är nu i ett expansivt skede med stort fokus på utveckling och tillväxt. Läs mer om oss på www.orscementgjuteri.se.

Örs Cementgjuteri ägs sedan 2020 av Ulricehamns Betong AB (UBAB) och drivs som ett separat dotterbolag. I koncernen ingår även dotterbolaget Dala Cement. Totalt omsätter koncernen 750 MSEK och har drygt 440 medarbetare. Störst är UBAB med cirka 320 medarbetare.

UBAB är ett familjeföretag som grundades 1946. Idag är UBAB en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement med mångårig erfarenhet från tusentals projekt. Vår framgång är uppbyggd kring en stark tro på betongens och vårt byggsystems fördelar, en ständig vilja att alltid söka nya förbättringar samtidigt som vi sätter våra kunder i fokus och strävar efter att effektivisera deras byggprocess. På det sättet når vi tillväxt genom nöjda kunder. Läs mer på www.ubab.com.


Din profil
Vi söker en marknadsorienterad VD med mycket goda ledaregenskaper, som drivs av ett stort engagemang att utveckla bolaget, organisationen och medarbetarna. Du har en förmåga att se helheten och fatta välgrundade, tydliga beslut. För att lyckas i rollen är det avgörande att du har ett stort affärs- och försäljningsfokus.

Krav:
- Erfarenhet sälj och projektledning, gärna inom bygg
- Affärsmässig och stor ekonomisk förståelse
- Goda ledaregenskaper och flerårig ledarerfarenhet
- Bakgrund inom producerande företag
- Förståelse för flöden och processer
- Goda kunskaper i svenska, tal och skrift

Meriterande:
- Högskoleutbildning: Ingenjör eller annan relevant utbildning
- Bakgrund inom betong eller bygg
- Goda kunskaper i engelska

Som ledare är du närvarande och engagerande, och bidrar med stöttning, coachning och tydligt ledarskap. Du är van vid att arbeta på ett strukturerat sätt, där kommunikation, struktur, målsättning och uppföljning är viktiga delar i ditt ledarskap.

Som person är du lyhörd och prestigelös. Du bidrar med positiv energi och har ett stort fokus på försäljning med en god förmåga att nätverka, bygga relationer och skapa nya affärsmöjligheter för bolaget!


Ansökan
Ansökan sker på www.speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen - ansök redan idag!

___

Sökord: VD, Platschef, Försäljningschef, Ekonomichef, Marknadschef, Personalchef, Verkställande direktör, Affärsområdeschef, Produktionschef, Produktionsledare, Säljare, Projektledare


Snabbfakta

Jobb
VD

Ort
Mellerud

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2021-02-02

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.