Redovisningsansvarig till IMI Hydronic Engineering


Vill du arbeta med redovisning i en utvecklande roll på ett globalt bolag? Välkommen till IMI Hydronic Engineering – den ledande leverantören av produkter inom innovativa och driftsäkra VVS-lösningar.

Under 2021 kommer IMI Hydronic att byta affärssystem och frigör då ett antal interna resurser för att kunna driva projektet på ett fokuserat och målinriktat sätt. Under deras frånvaro tillsätter vi extern kompetens inom teknik, inköp, finans, kvalitet, IT och logistik.


Om uppdraget
Som Redovisningsansvarig på IMI Hydronic i Ljung har du det övergripande ansvaret för det operationella redovisningsarbetet. Du upprättar självständigt månads- och årsbokslut med stöd av kollegorna inom redovisningsavdelningen och säkerställer att all legal rapportering görs korrekt och i utsatt tid. Rollen som Redovisningsansvarig innebär breda externa kontaktytor och du fungerar som kontaktperson både för interna och externa revisorer.

Arbetsområden som Redovisningsansvarig:
- Upprättande av månads- och årsbokslut
- Medverkan i prognos- och budgetarbete
- Uppföljning per kostnadsställe
- Upprätta årsredovisning i samråd med revisorer
- Avstämningar, ex. semesterlöneskuld och sociala kostnader
- Säkerställa att aktuella lagar, regler och god redovisningssed följs

Som Redovisningsansvarig blir du en del av vår redovisningsavdelning, bestående av fem kompetenta och erfarna kollegor inom redovisning, reskontra, balans och controlling. Avdelningens personal rapporterar till Redovisningschefen, vars frånvaro du täcker upp för under affärssystemsbytesprojektet, vilket innebär att ditt uppdrag inte innefattar personalansvar.

Tjänsten är tidsbegränsad till ca 1 år. Start: omgående eller enligt överenskommelse.
Arbetet sker på dagtid. Du rapporterar till Ekonomichef.


Om bolaget
IMI Hydronic Engineering är ledande i branschen och utvecklar samt tillverkar hydroniska produkter och lösningar som skapar energieffektiva och kostnadseffektiva VVS-installationer. Våra lösningar säkerställer noggrann temperaturstyrning och bidrar till att skapa hållbara, komfortabla och energieffektiva byggnader att leva, arbeta och vistas i. IMI Hydronic Engineering är verksamma på fem kontinenter, har produktionsenheter i 6 europeiska länder och finns representerade i 34 länder runt om i världen. Läs mer om oss på imi-hydronic.com.

Vår anläggning i Ljung är specialiserad på verktyg, gjutning och bearbetning. Under kommande år görs stora investeringar och maskinparken både moderniseras och breddas. Med flera nya affärer ser vi en stark tillväxtresa framåt.

Frågor som mångfald, ledarskap och hållbarhet har ett stort fokus och vi arbetar aktivt för att vara en inkluderande och attraktiv arbetsgivare. Våra värderingar ”ett stort team”, ”integritet”, ”att spela för att vinna” och ”kundintimitet” är viktiga pelare i vår företagskultur och i våra arbetssätt.

För oss på IMI Hydronic Engineering är likabehandling en självklarhet och vi diskriminerar inte på grund av ålder, etnicitet, religion, kön, sexuell läggning eller funktionshinder i samband med rekrytering och anställning.


Om oss
Du kommer att vara anställd hos oss på Speed Professionals, ett bolag inom Speed Group, men arbetar på uppdrag hos vår kund. För oss är det viktigt att du känner en stor trygghet i din anställning. Speed Professionals är ett auktoriserat bemanningsföretag, vilket är ett kvitto på hög kvalitet och affärsmässighet. Självklart har du som anställd möjlighet att ta del av vårt friskvårdsbidrag samt delta i olika konsultaktiviteter. På Speed Professionals har vi månadslön.

Arbetsmiljö och säkerhet är en viktig fråga för oss på Speed Group. Vi är en alkohol- och drogfri arbetsplats och drogtest kan komma att ske inför och under anställning.

Som anställd hos oss på Speed blir du en del av ett företag som präglas av kreativitet, engagemang och kompetens. Dessa kärnvärden har vi med oss i vardagen och ser på så vis till att såväl våra kunder som du som medarbetare är riktigt nöjda. Välkommen till oss på Speed!

Om dig
För att lyckas i tjänsten som Redovisningsansvarig är du trygg i din erfarenhet och kompetens inom redovisning, bokslut samt prognos- och budgetarbete. Du är självgående och har flerårig erfarenhet från liknande roll. Vidare ser vi gärna att du är van att arbeta strukturerat och hantera deadlines.

Krav:
- Flerårig erfarenhet som Redovisningsekonom/Redovisningsansvarig
- Mycket god kunskap kring ekonomiprocesser
- Goda kunskaper i Excel och övriga Office-program
- Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande:
- Högskoleutbildning inom ekonomi
- Erfarenhet av IFS och JD Edwards
- Cognos eller annat koncernredovisningsprogram

Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du har en god samarbetsförmåga och vi värdesätter att du är kommunikativ och uttrycker dig väl både i tal och skrift, i kontakten med såväl kollegor som leverantörer.


Ansökan
Ansökan sker på www.speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen - ansök redan idag!
___

Sökord: Redovisningsansvarig, Redovisningschef, Redovisningsekonom, Ekonom, Ekonomichef, Accountant


Snabbfakta

Jobb
Redovisningsansvarig

Ort
Herrljunga

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Bemanning

Varaktighet
Visstidsanställning

Sista ansökningsdag
2020-12-01

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.