Strategisk inköpare till IMI Hydronic Engineering


Drivs du av spännande investeringsprojekt och att förhandla fram avtal med fokus på högkostnadseffektivitet, kvalitet, leveransprecision och hållbarhet? Som Strategisk inköpare på IMI Hydronic i Ljung får du en bred och utvecklande roll med stor påverkansmöjlighet.

Under 2021 kommer IMI Hydronic att byta affärssystem och frigör då ett antal interna resurser för att kunna driva projektet på ett fokuserat och målinriktat sätt. Under deras frånvaro tillsätter vi extern kompetens inom teknik, inköp, finans, kvalitet, IT och logistik.


Om uppdraget
Som Strategisk inköpare på IMI Hydronic arbetar du med indirekta inköp och ansvarar för att säkerställa rätt kostnadsnivå, hög kvalitet, leveransprecision och hållbarhet. Du utvecklar långsiktiga inköpsstrategier och är aktiv inom investeringsprojekt.
Rollen innebär breda kontaktytor där du ansvarar för att utveckla goda och gynnsamma relationer med leverantörer inom det indirekta inköpssegmentet. En viktig del av rollen är även att bygga starka interna relationer för att säkerställa god servicenivå mot internkund.

Arbetsområden som Strategisk inköpare:
- Bevaka förhandlingar, utveckling och underhåll av leverantörsavtal
- Självständigt driva kritiska förhandlingar; pris och avtal
- Drivande i investeringsprojekt
- Färdigställa kravspecifikationer
- Löpande leverantörskontakter
- Genomföra PPV-aktiviteter, budgetering och årliga prisförhandlingar

Som Strategisk inköpare ingår du i vår inköpsavdelning där du kommer att arbeta tillsammans med ytterligare Inköpare, SQA och Inköpschef.

Tjänsten är initialt tidsbegränsad till ca 1 år. Start: omgående eller enligt överenskommelse.
Arbetet sker på dagtid. Du rapporterar till Inköpschef.


Om bolaget
IMI Hydronic Engineering är ledande i branschen och utvecklar samt tillverkar hydroniska produkter och lösningar som skapar energieffektiva och kostnadseffektiva VVS-installationer. Våra lösningar säkerställer noggrann temperaturstyrning och bidrar till att skapa hållbara, komfortabla och energieffektiva byggnader att leva, arbeta och vistas i. IMI Hydronic Engineering är verksamma på fem kontinenter, har produktionsenheter i 6 europeiska länder och finns representerade i 34 länder runt om i världen. Läs mer om oss på imi-hydronic.com.

Vår anläggning i Ljung är specialiserad på verktyg, gjutning och bearbetning. Under kommande år görs stora investeringar och maskinparken både moderniseras och breddas. Med flera nya affärer ser vi en stark tillväxtresa framåt.
Frågor som mångfald, ledarskap och hållbarhet har ett stort fokus och vi arbetar aktivt för att vara en inkluderande och attraktiv arbetsgivare. Våra värderingar ”ett stort team”, ”integritet”, ”att spela för att vinna” och ”kundintimitet” är viktiga pelare i vår företagskultur och i våra arbetssätt.
För oss på IMI Hydronic Engineering är likabehandling en självklarhet och vi diskriminerar inte på grund av ålder, etnicitet, religion, kön, sexuell läggning eller funktionshinder i samband med rekrytering och anställning.


Om oss
Du kommer att vara anställd hos oss på Speed Professionals, ett bolag inom Speed Group, men arbetar på uppdrag hos vår kund. För oss är det viktigt att du känner en stor trygghet i din anställning. Speed Professionals är ett auktoriserat bemanningsföretag, vilket är ett kvitto på hög kvalitet och affärsmässighet. Självklart har du som anställd möjlighet att ta del av vårt friskvårdsbidrag samt delta i olika konsultaktiviteter. På Speed Professionals har vi månadslön.

Arbetsmiljö och säkerhet är en viktig fråga för oss på Speed Group. Vi är en alkohol- och drogfri arbetsplats och drogtest kan komma att ske inför och under anställning.

Som anställd hos oss på Speed blir du en del av ett företag som präglas av kreativitet, engagemang och kompetens. Dessa kärnvärden har vi med oss i vardagen och ser på så vis till att såväl våra kunder som du som medarbetare är riktigt nöjda. Välkommen till oss på Speed!

Om dig
För att lyckas i rollen som Strategisk inköpare krävs att du har ett antal års erfarenhet från liknande roll och är trygg i din erfarenhet och kompetens inom området. Du har tidigare arbetat med inköpsstrategier och långsiktiga målsättningar där du med framgång utmanat och förhandlat med leverantörer.

Krav:
- Minst 3 års arbetslivserfarenhet från likande roll
- Drivs av goda affärsmöjligheter
- Tekniskt intresse
- Mycket goda kunskaper i Excel
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande:
- Högskoleutbildning inom relevant område
- Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska

Som person är du analytisk, lösningsfokuserad och serviceinriktad. Du förstår vikten av god, tydlig kommunikation i alla led och har lätt för att samarbeta med andra. Vidare ser vi gärna att du har en god social kompetens, är relationsbyggande och värnar om långsiktiga relationer, såväl internt som externt.

För att trivas i rollen som Strategisk inköpare uppskattar du att jobba självständigt och strukturerat, och gillar att ta egna initiativ i det dagliga arbetet. Du ser möjligheter, är van vid att göra prioriteringar och fokuserar på det som skapar värde. Och sist men inte minst; du har ett starkt driv där du sporras av att förhandla fram riktigt bra avtal med hög kostnadseffektivitet och kvalitet!

Ta chansen att få en utvecklade och bred roll inom inköp på ett globalt bolag
– vi ser fram emot din ansökan!


Ansökan
Ansökan sker på www.speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen - ansök redan idag!
___

Sökord: Strategisk inköpare, Inköpare, Buyer, Strategic Buyer, Indirect buyer

Snabbfakta

Jobb
Strategisk inköpare

Ort
Herrljunga

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Bemanning

Varaktighet
Visstidsanställning

Sista ansökningsdag
2020-12-01

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.