Strategisk Inköpschef / Sourcing Manager till Matting


Vill du vara med och utveckla Mattings erbjudanden och egna varumärken genom att leda och utveckla vår inköps- och sourcingfunktion? Som Inköpschef / Sourcing Manager hos oss på Matting får du en spännande och utvecklande roll i ett entreprenörsdrivet bolag med visionen ”Vi skapar välbefinnande som ger kreativa och hållbara människor”.

Om tjänsten
Som Strategisk Inköpschef / Sourcing Manager på Matting ansvarar du för att våra varumärken och erbjudanden utvecklas positivt, kostnadseffektivt och kvalitetssäkrat utifrån satta lönsamhetskrav. Du kommer att leda och utveckla vårt inköpsteam med fokus på att ta fram erbjudanden som möter dagens och morgondagens kundkrav utifrån de snabba förändringar som sker på marknaden.

Ansvarsområden som Strategisk Inköpschef / Sourcing Manager:
- Leda och utveckla inköpsfunktionen
- Omvärldsbevakning; ink. trender, upphandlingskriterier, teknik, IoT, konkurrenter
- Säkerställa god kundkunskap
- Personalledning och kompetensutveckling
- Projektledning och delaktighet i utveckling av koncept och produkter
- Säkerställa effektiv organisation, systemstöd och struktur
- Utveckla leverantörsnätverket med fokus på material, CRS/miljö, teknik/funktion och distribution
- Delaktig i utveckling av nya egna varumärken inom olika branscher

Vår inköpsorganisation består av två Inköpare samt en Inköpscontroller/Logistikchef som har fem underställda lagermedarbetare. Som Strategisk Inköpschef / Sourcing Manager har du breda kontaktytor både externt och internt, där du ansvarar för att bygga effektiva nätverk externt och verka för god interaktion och tydlig ansvarsfördelning mellan interna avdelningar.

Resor i tjänsten förekommer.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen. Du rapporterar till VD.


Om bolaget
Matting AB grundades 1970 och är en av Sveriges största leverantörer av koncept och produkter för en attraktiv och hälsosam arbetsplats på kontoret och i skolan, samt välkomnande och tillgängliga miljöer. Företaget är uppdelat i tre affärsområden, där varje område driver och utvecklar våra egna varumärken så som exempelvis StandUp, ActiveS och Tactile Flooring. Vårt huvudkontor ligger i Alingsås, men vi har även kontor i Köpenhamn och Århus, samt ett dotterbolag i Oslo. Totalt är vi 37 anställda och har en omsättning på 111 MSEK. Läs mer om oss på matting.se.

På Matting är vi ett sammansvetsat team som drivs av ett stort engagemang, ansvarstagande och glädje för att arbeta för ökad hälsa och välmående på stora och små arbetsplatser, samt tillgängligare miljöer.


Om dig
Vi söker en Strategisk Inköpschef / Sourcing Manager som brinner för hälsa och välmående på arbetsplatser och som vill bygga en modern, framåtriktad inköpsfunktion med fokus på morgondagens teknik och digitala lösningar. Du har med dig erfarenhet och kompetens, men vågar tänka nytt! Vi tror att du har några års erfarenhet av att bygga egna varumärken och vill fortsätta din utveckling och karriär hos oss!

Din profil:
- Gedigen kompetens och erfarenhet inom inköp och sourcing
- Erfarenhet av att arbeta med olika distributionskanaler (ex. drop shipment)
- Erfarenhet av att bygga och driva egna varumärken
- Goda ledaregenskaper
- Intresserad av design, material, trender, teknik och digitala möjligheter
- Affärsfokuserad med god ekonomisk förståelse
- Lösningsorienterad och positiv
- Entreprenörsdriven
- Van att strukturera och prioritera

Som person är du driven och engagerad, med en stor passion för ditt arbete. Du vågar ta för dig, står upp för dina åsikter och uppskattar rak kommunikation. För att lyckas i rollen som Strategisk Inköpschef hos oss på Matting tror vi att du är en utåtriktad person med hög social kompetens som förstår värdet av ett gediget nätverk – och inte minst att du, precis som vi, värdesätter att kunna ha roligt tillsammans med kollegorna!

Ta chansen att vara med på en målmedveten förändringsresa där du ges stor påverkans- och utvecklingsmöjligheter – vi ser fram emot din ansökan!


Ansökan
Ansökan sker på www.speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen - ansök redan idag!
___

Sökord: Strategisk inköpschef, Strategic purchasing manager, Sourcing manager, Affärsutveckling, Affärsutvecklare, Design, Konceptutveckling,


Snabbfakta

Jobb
Strategisk Inköpschef

Ort
Alingsås

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2019-01-22

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.