Supplier Quality Engineer till IMI Hydronic Engineering


Vill du ha en central och ansvarsfull roll som Supplier Quality Engineer på ett globalt bolag? Hos IMI Hydronic Engineering jobbar du bland annat med leverantörsutveckling och utvärdering av leverantörer.

Om tjänsten
Inköp på IMI Ljung kommer att organiseras i flera funktioner som säkerställer kvalitet, leverans, kostnadseffektivitet och hållbar leverans till IMI. En av nyckelfunktionerna inom inköp är Supplier Quality Engineer, som fokuserar på kvaliteten på produkter som levereras till IMI samt utveckling av alla direkta och indirekta leverantörer.

Som Supplier Quality Engineer ansvarar du för att kvalificera leverantörer och processer för både nya och befintliga produkter. På så sätt säkerställer du att IMI fortsatt kan leverera produkter i världsklass.

Arbetsuppgifter Supplier Quality Engineer:
- Leverantörsutveckling
- Utvärdering av leverantörer
- Samordning mellan inköps-, kvalitets-, utvecklings- och produktionsavdelningar
- Tillse att kvalitetskraven på inköpta delar och produkter följs (både befintliga och i projekt)
- Aktivt delta i nya utvecklingsprojekt

Som Supplier Quality Engineer blir du en del av vår Inköpsavdelning som idag består av 2 inköpare och ytterligare 1 Supplier Quality Engineer.
Tjänsten innebär en hel del resor, ca 80 resdagar per år. Du rapporterar till Purchasing Manager.


Om bolaget
IMI Hydronic Engineering är ledande i branschen och utvecklar samt tillverkar hydroniska produkter och lösningar som skapar energieffektiva och kostnadseffektiva VVS-installationer. Våra lösningar säkerställer noggrann temperaturstyrning och bidrar till att skapa hållbara, komfortabla och energieffektiva byggnader att leva, arbeta och vistas i. IMI Hydronic Engineering är verksamma på fem kontinenter, har 5 produktionsenheter och finns representerade i 34 länder runt om i världen. Läs mer om oss på imi-hydronic.com.

Vår anläggning i Ljung är specialiserad på verktyg, gjutning och bearbetning. Under kommande år görs stora investeringar och maskinparken ska både moderniseras och breddas. Med flera nya affärer ser vi en stark tillväxtresa framåt.

För oss på IMI Hydronic Engineering är likabehandling en självklarhet. Frågor som mångfald, ledarskap och hållbarhet har ett stort fokus och vi arbetar aktivt för att vara en inkluderande och attraktiv arbetsgivare. Våra värderingar ”ett stort team”, ”integritet”, ”att spela för att vinna” och ”kundintimitet” är viktiga pelare i vår företagskultur och i våra arbetssätt.


Din profil
För att lyckas i rollen som Supplier Quality Engineer är du trygg i din erfarenhet och kompetens inom kvalitetsarbete. Du har tidigare erfarenhet och kunskap kring avancerad produktkvalitetsplanering (APQP) och Process Part Approval Process (PPAP). Vi ser gärna att du har en god förmåga att kunna prioritera utifrån betydelse, påverkan och brådskande.

Krav:
- 5 års erfarenhet i liknande roll
- Tidigare erfarenhet och kunskap om avancerad produktkvalitetsplanering (APQP) och Process Part Approval Process (PPAP)
- Kunskap om kvalitetsverktyg inklusive användning av statistiska metoder och analyser såsom SPC & Capability studies, 8D, Pareto, kaizen, FMEA (design och process)
- Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Meriterande:
- Erfarenheter från bearbetande tillverkning samt materialteknik och gjutning är starkt meriterande.
- Erfarenhet av internationella arbete och förståelse för andra kulturer

Som person är du driven, självständig och analytisk med en god förmåga att prioritera. Du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift. Vi ser gärna att du är orädd och trygg i din argumentation vid förhandlingssituationer. Du arbetar metodiskt och systematiskt och planerar din tid. För att trivas i rollen krävs att du är flexibel och uppskattar när du får visa prov på din problemlösningsförmåga. Vidare har du ett stort engagemang och driv för att på ett positivt sätt möta kollegor och samarbetspartners och säkerställa att uppsatta mål uppfylls på bästa sätt.


Ansökan
Ansökan sker på speedgroup.se<a/>. Sista ansökningsdag är 2021-08-31.

Under vecka 27 - 31 har vi begränsad möjlighet att svara på frågor på grund av semester.

Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!
___

Sökord: Supplier Quality Engineer, Quality Engineer, Kvalitetsingenjör, Kvalitetsansvarig, Kvalitetssamordnare, Inköpare


Snabbfakta

Jobb
Supplier Quality Engineer

Ort
Herrljunga

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2021-08-31

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.