Supply Chain Manager till Recticel


Vill du ha en central ledande roll med fokus på planering och förbättringsarbete inom Supply Chain? Som Supply Chain Manager hos oss på Recticel blir du en del av en internationell framgångsrik koncern specialiserad på innovativa produkter och lösningar av polyuretan. I Gislaved finns vårt svenska huvudkontor och en produktionsanläggning, där du möts av en positiv företagskultur och engagerade kollegor.

Om tjänsten
Ansvarsområden som Supply Chain Manager:
- Supply planning
- Produktionsplanering
- Distribution, lager och logistik
- Rapportering av nyckeltal såsom bl.a. leveranssäkerhet och lagersäkerhet
- Budget- och resultatansvar
- Personalansvar för 5 personer

Rollen som Supply Chain Manager innebär mycket interna kontaktytor, primärt med arbetsledare, kundtjänst och marknad. Tillsammans gör ni nödvändiga prioriteringar. Du har personalansvar för ett team på fem personer som arbetar med supply planning, produktionsplanering och logistik.
Tjänsten är ett föräldravikariat på omkring 6 månader. Om önskvärt, finns det möjlighet att gå in som underkonsult alternativt konsult via Speed Professionals.

Tillsättning omgående eller enligt överenskommelse.


Om bolaget
Recticel är en internationell industrikoncern som specialiserat sig på omvandling av polyuretanplast till innovativa produkter och lösningar som bidrar till vår dagliga komfort. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför dessa lösningar för att erbjuda ett brett spektrum av värdeskapande produkter för industri och hem genom fyra affärsområden: Flexible Foams, Bedding, Insulation och Automotive.

Recticel AB är det småländska företaget med många mjuka värden och alltid med den globala koncernens muskler i ryggen. Produktionsanläggning och huvudkontor finns i Gislaved och en tillverkande enhet i Mönsterås. Viktiga kundgrupper finns bl. a. inom möbel- och sängindustrin, men också inom fordon och övrig industri. Utvecklingsfrågorna prioriteras högt inom koncernen och stöds av ett centralt utvecklingslaboratorium vid huvudkontoret i Belgien.

Recticel är verksamt i 28 länder och har totalt cirka 7 900 anställda och en försäljningsomsättning på 1 460 miljarder euro 2019. Recticel är noterat på Nyse-Euronext-börsen.
Läs mer på recticel.com


Om dig
För att lyckas i tjänsten som Supply Chain Manager har du minst 2-3 års dokumenterad erfarenhet av planering. Vi ser gärna att du tidigare har haft en ledande befattning inom Supply Chain, där du har arbetat med optimering av flöden samt utveckling av processer och rutiner.

Krav på kompetens och erfarenhet:
- Produktionsplanering
- Sales inventory and operations planning (SIOP)
- Inventory management
- Processutveckling (rita, dokumentera, implementera, följa upp)
- Driva förbättringsprojekt
- Lean
- Goda ledaregenskaper och vana att leda förändring och processutveckling
- God svenska och engelska i tal och skrift

Starkt meriterande:
Kunskap och erfarenhet inom logistik (distribution, lager och internlogistik)
- Kunskap i SAP
- Erfarenhet kring budgetarbete

Som person är du driven, målinriktad och analytisk. Du är van att fatta beslut och har förmågan att se konsekvenser. Vidare ser vi gärna att du har ett utpräglat förbättringstänk med fokus på effekt. Som ledare är du närvarande och lyhörd, med en förmåga att stötta din grupp i utvecklings- och förändringsprocesser. Du trivs med att ha breda kontaktytor och är duktig på att bygga interna relationer.


Ansökan
Ansökan sker på speedgroup.se. Urval sker löpande, så missa inte chansen - ansök redan idag!
Under semesterperioden V27-V30 har vi begränsad möjlighet att besvara frågor.
Sista ansökningsdag är: 2021-08-15

___

Sökord: Supply Chain Manager, Supply Chain specialist, Chef Supply Chain, Supply Planner


Snabbfakta

Jobb
Supply Chain Manager

Ort
Gislaved

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Vikariat

Sista ansökningsdag
2021-08-15

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.