Teknisk Projektledare till Hultafors Group


Har du ett maskintekniskt intresse och brinner för att leda och driva projekt? Gillar du när den ena dagen inte är den andra lik? Då kan tjänsten som Teknisk Projektledare hos Hultafors vara något för dig! Välkommen med din ansökan till ett spännande bolag som utvecklar och producerar premiumverktyg.

Om tjänsten
Som Teknisk Projektledare leder och stödjer du industriella projekt både internt och externt. Du sammanställer projektplaner och investeringsunderlag samt driver projekt från förstudie till implementering tills projektet är slutfört. Du kommer också arbeta som produktionsteknisk support där du tillför produktionsteknisk och mekanisk kunskap i projekt och aktiviteter.

I rollen som Teknisk Projektledare kommer du arbeta både strategiskt och långsiktigt så väl som med omgående problemlösning tillsammans med våra leverantörer och våra produktionsdotterbolag. Vidare kommer du ta in koncept från olika leverantörer, visualisera och på en viss nivå även konstruera samt driva på den produktionstekniska utvecklingen.

Arbetsuppgifter
• Leda industriella projekt så som utvecklingsprojekt för produktionsutrustning, industrialiseringsprojekt för nya produkter, digitaliseringsprojekt inom produktion, effektiviseringsprojekt & kvalitetsförbättringsprojekt etc.
• Säkerställa och kontrollera budget samt sätta tids- och resursplaner för dina projekt
• Arbeta i projekt med produktutvecklingsteamet och tillsammans säkra industrialiseringen för våra produkter
• Produktionsteknisk support i projekt och i vardagen
• Utveckla och designa produktionsutrustning i 3D & 2D CAD för våra produktionskanaler
• Arbeta med produktionstekniska metoder så som till exempel effektivitetsberäkningar, produktionskostnadsberäkning, flödesanalyser etc.

Du har många olika kontaktytor i rollen som Teknisk Projektledare och ingår i ett team med totalt sex personer. BU Tools Production Engineering teamet opererar tvärfunktionellt mot Hultafors Tools produktionsenheter och funktioner. I Teamet finns idag kompetenser som Projektledning, Produktionsteknik, Automationsteknik och Maskinbyggnation. Det finns lokala Produktionstekniker på alla våra produktionsenheter i Sverige och Europa som du kommer att arbeta med i olika frågor eller projekt.

Som Teknisk Projektledare kommer du vid några tillfällen besöka leverantörer, varpå en del resor förekommer i tjänsten.

I den här tjänsten kommer du utgå ifrån Hultafors.


Om bolaget
Hultafors Group är ett globalt företag som erbjuder en unik portfölj av premiumvarumärken. Vi konceptutvecklar, designar och framställer produkter och tjänster som förbättrar funktionaliteten, produktiviteten och säkerheten inom alla aspekter av den professionella användarens arbetsdag. Vi utvecklar innovativa arbetskläder, hållbara handverktyg och nyskapande lösningar för att ge professionella användare bästa möjliga funktion, säkerhet, skydd och effektivitet.

I över 130 år har vi bidragit till att ge professionella användare en bättre arbetsdag. Vårt team består av stolta och erfarna specialister som arbetar sida vid sida med nya, lovande talanger. Med en passion för framtidsinriktade lösningar och ständigt på jakt efter nya kunskaper och insikter hittar vi nya sätt att göra ett positivt avtryck och ge användarna av våra produkter en bättre arbetsmiljö och tillvaro. Hultafors Group omsatte 470 miljoner euro under 2020. Totalt är vi ca 1600 anställda varav Hultafors Tools business unit består av ca 300 medarbetare.

Hultafors Group har sälj- och marknadsteam på samtliga huvudmarknader i Europa och Nordamerika. Hultafors Group ägs av Investment AB Latour.

Läs mer om oss på hultaforsgroup.se


Om dig
För att lyckas i rollen som Teknisk Projektledare på Hultafors ser vi att du har högskoleutbildning med inriktning produktions- eller maskinteknik samt några års erfarenhet av liknande arbete. Du har ett maskintekniskt intresse och en helhetssyn där du förstår de olika teknikområdena samtidigt som du brinner för att leda och driva projekt.

Då rollen innebär ett stort integrerande mellan olika produktionskanaler är du kommunikativ, lyhörd och empatisk gentemot kollegor och övriga intressenter. Du är initiativtagande, förtroendeingivande och gillar att vara spindeln i nätet. Vidare har du ett stort tekniskt intresse.

Krav
• Produktions- eller maskinteknisk utbildning samt kunskaper inom CAD- 2D- och 3D-ritning
• Tidigare erfarenhet av liknande arbete
• Obehindrade kunskaper i svenska och engelska, så väl i tal som skrift

Du har förmågan att planera aktiviteter och projekt i god tid utifrån uppsatta mål samtidigt som du tar hänsyn till eventuella förändrade omständigheter. För dig är det en självklarhet att sätta höga krav på kvalitet och produktivitet samt att agera för att ständigt upprätthålla detta.

Välkommen med din ansökan till Hultafors Group!


Ansökan
Ansökan sker på speedgroup.se. För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Otter på carl.otter@speedgroup.se.

Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!
_____

Sökord: Projektledare, maskinteknik, produktionsteknik, CAD, projektutveckling, projektutvecklare, produktionsutveckling, mekanik, premiumverktyg, produktionsutrustning, ingenjör, engineering


Snabbfakta

Jobb
Teknisk Projektledare

Ort
Bollebygd

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2022-02-08

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.