Verksamhetsnära IT-ansvarig till Ulricehamns Betong


Vill du ha en utvecklande och verksamhetsnära roll som IT-ansvarig i ett framgångsrikt familjeföretag? Hos oss på UBAB (Ulricehamns Betong AB) erbjuds du en bred roll med fokus på strategisk utveckling, systemintegration och automation.

Om tjänsten
Som IT-ansvarig ansvarar för du den övergripande driften, underhållet, säkerheten och utvecklingen av IT-systemet och -funktionen, främst hos oss på UBAB, men även hos våra två dotterbolag. Du säkerställer att driften fungerar såväl idag och imorgon, som i framtiden.
Rollen innebär att du främst arbetar långsiktigt och strategiskt, med fokus på affärsnytta. Du är delaktig och drivande i att utveckla verksamheten utifrån ett IT-perspektiv och har en stor möjlighet att påverka system, strukturer och processer.

Ansvarsområden som IT-ansvarig:
- IT-systemets drift, underhåll och säkerhet
- Strategisk IT-utveckling
- Driva integrationsprojekt
- Driva arbetet mot en koncerngemensam IT-miljö
- Upprätta och följa upp IT-budget
- Säkerställa efterlevnad av IT-policyer, regelverk och riktlinjer
- Delta i förbättrings- och utvecklingsprojekt
- Agera tekniskt stöd vid ex. inköp och förhandlingar
- Agera kravställare och beställare inom IT-området
- Ansvar för säkerhetsfrågor, ex. passersystem, larm och övervakning
- Vid behov stötta i supportärenden

Du kommer att arbeta i nära samarbete med, och arbetsleda, vår Nätverkstekniker som primärt arbetar med att administrera den löpande driften av PC, nätverk, serverar, mjukvaror och ERP-system.
Rollen som IT-ansvarig innebär breda interna kontaktytor, där planering, ekonomi, marknad, konstruktion och personal/lön är avdelningar som du har mycket nära samarbeten med. Externt har du kontakt med främst leverantörer. Du rapporterar till VD.


Om bolaget
Ulricehamns Betong (UBAB) är ett familjeföretag och grundades 1946. I koncernen ingår även två dotterbolag; Dala Cement och Örs Cementgjuteri. Totalt omsätter vi 660 MSEK och är drygt 420 medarbetare i koncernen. Störst är UBAB med våra 300 anställda.

Idag är UBAB en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement med mångårig erfarenhet från tusentals projekt. Vår framgång är uppbyggd kring en stark tro på betongens och vårt byggsystems fördelar, en ständig vilja att alltid söka nya förbättringar samtidigt som vi sätter våra kunder i fokus och strävar efter att effektivisera deras byggprocess. På det sättet når vi tillväxt genom nöjda kunder. Läs mer på ubab.com.


Om dig
För att lyckas i rollen som IT-ansvarig har du en mångårig erfarenhet inom IT och brinner för utveckling och förbättringsarbete. Du har en god förståelse för hur IT kan bidra till affärsnyttan och verksamheten.

Krav:
- Bred och flerårig bakgrund inom IT
- Arbetat i en ledande befattning inom IT
- Utbildning inom IT och/eller IT-säkerhet
- Intresse av ny teknik, utveckling och innovation
- Goda kunskaper om affärs- och ekonomisystem (ERP)
- Van att planera och prioritera
- God kunskap kring lagar och regler kring IT
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande:
- Grundläggande programmeringskunskaper
- Kunskap inom CAD/CAM
- Databaskunskaper
- Drivit/deltagit i affärssystembyte

Som person är du driven, lösningsfokuserad, analytisk och nyfiken – du sätter dig in i verksamhetens behov för att förstå förbättringsmöjligheter ur ett IT-perspektiv. Du är trygg i din erfarenhet och kompetens inom IT och vågar utmana och tänka nytt. Vidare ser vi gärna att du är kommunikativ och duktig på att skapa förståelse för nya lösningar och tekniker, såväl hos medarbetare som hos ledning.

Du har ett tydligt affärssinne och har en förmåga att se helheten i lösningar och genom analys värdera affärsnyttan i förhållande till kostnad.


Ansökan
Ansökan sker på www.speedgroup.se. Sista ansökningsdag är 2020-09-01.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Göran Karlsson på goran.karlsson@speedgroup.se.
Under vecka 27-31 har vi begränsad möjlighet att svara på frågor på grund av semester.
Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!
___

Sökord: IT-ansvarig, IT-chef, IT Manager, Integrationsspecialist, IT-konsult, IT-säkerhet, IT-säkerhetschef, IT-säkerhetsansvarig, Säkerhetsansvarig, IT-tekniker, IT Consultant, Verksamhetsutveckling, Verksamhetsutvecklare


Snabbfakta

Jobb
IT-ansvarig

Ort
Ulricehamn

Omfattning
Heltid

Uppdragstyp
Rekrytering

Varaktighet
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2020-09-01

Tipsa en vän

Ansökan

Hur snart kan du börja arbeta?

Lägg till ytterligare dokument

Ex. truckförarbevis, examensbevis, studieintyg

Jag har läst Speeds Information om behandling av personuppgifter. Jag samtycker till att Speed behandlar mina personuppgifter på det sätt som beskrivs i texten.