LAGER OCH LOGISTIK

Allt från lagerplats till totalansvar

Vårt erbjudande

Självklart kan vi med över 200.000 kvm lageryta erbjuda säker och modern lagerplats. Men styrkan i vårt erbjudande ligger i flexibiliteten i allt runtomkring – snabba integrationslösningar oavsett system, balans av svängningar i volym, smarta distributionslösningar och affärsdrivande uppföljningar.

Vårt erbjudande kan enklast sammanfattas i ett ord – flexibilitet. Anledningen är enkel: våra kunder agerar på marknader som präglas av snabbhet, föränderlighet samt krav på anpassning och kundunika lösningar i alla led. Då är det sådan lösning på logistik vi ska erbjuda.

Det är bland annat därför vi har sett till att snabbt och säkert kunna arbeta i kundens system genom vår IT-lösning Enterprise Service Bus. Med vår lösning kan vi övervaka data i hela logistikflödet och inte bara för den fysiska produkten. Vidare arbetar vi med uppföljningar på såväl strategisk som operativ nivå. Det betyder att du som kund alltid har kontroll över vad som händer och kan förbereda för framtiden. Självklart erbjuder vi också tjänster som tull och spedition, montering, ompackning, ordermottagning, returhantering och bonded warehousing.

Certifieringar

För oss på Speed Group är kvalitet och miljö viktiga frågor. Speed Logistics arbetar enligt ISO 9001 och ISO 14001, och är certifierade enligt följande certifikat.

Våra tjänster

3PL – Tredjepartslogistik

Industri
Med noggrannhet kring kvalitet och säkerhet samt kunskap i sekvensering, batchflöden, light assembly och VMI, är vi en värdeskapande partner till våra industrikunder.

Elektronik
Kombinationen av att kunna erbjuda alarmklass 3 och säkerhetsklass 2 med bra standardprocesser, god erfarenhet av att hantera svängningar i stora flöden samt effektiv utredning av avvikelser, säkerställer vi kostnadseffektiv logistik för våra kunder. 

Detaljhandel

Som för alla branscher anpassar vi lösningarna utifrån våra kunders specifika behov. Har man butik finns det bättre och sämre tider för leveranser. Självklart med säkerhet kring stölder samt övervakning och spårbarhet av data i hela det logistiska flödet.

Bokdistribution
Vi erbjuder totallösningar för lagring och distribution av böcker och relaterade artiklar mot såväl företags- som privatkunder. I grundprocesserna ingår inleverans, lagerhållning, plockning och packning, samt distribution av gods och fraktadministration. Vi erbjuder även servicetjänster som kundtjänst, reklamationshantering och fakturering.

Bygg
Att ha material stående på en byggarbetsplats tar plats, kostar pengar och utsätter materialet för skaderisker. Vi anpassar leveranserna så de är på plats när materialet ska användas. Självklart med säkerhet kring stölder samt övervakning och spårbarhet av data i hela det logistiska flödet.

Transport

Vi hjälper er med allt från avtal till koordination av era transporter. Som en oberoende aktör hittar vi den transport som passar era behov och önskemål bäst.

Tull

Med stor erfarenhet och hög kompetens förenklar vi verksamheten för våra kunder genom att erbjuda tjänster kring tull utifrån branschspecifika behov avseende bland annat bonded warehouse (tullfria lager), införtullning och transiteringar.

Våra logistikfastigheter

I dagsläget har vi totalt sex stycken strategiskt placerade logistikfastigheter i Borås, Göteborg och Stockholm med en total lageryta på drygt 200.000 m². Du hittar adressen till våra fastigheter på kontaktsidan

Kontakt