Stories we love.
Dario Vuraic.

Vi träffar Dario Vuraic – Speedare sedan 2021. En av alla härliga medarbetare som gör oss till Speed.

Beskriv Speed med 3 ord:

Rolig.

”Vi har väldigt roligt på jobbet. Mina kollegor är toppen!”

Öppen.

”Vi kan komma med idéer och vi har bra kommunikation.”

Hållbarhetsfokuserad.

”Vi tänker alltid hållbart. Det känns bra att Speed bryr sig.”

DArio – en energisk idéspruta.

Dario Vuraic är en aktiv kille, både på jobbet och utanför. Han brinner för hållbarhet och tycker det är kul att vara med och påverka och kommer gärna med idéer för att göra saker bättre. Hans senaste förslag är att Speed ska bygga cykelgarage för att underlätta för fler att cykla till jobbet. Något som vi nu såklart kikar på hur vi ska lösa.
-”Jag cyklar till och från jobbet varje dag, det är det bästa transportsättet – både för miljön och för hur man mår! Ett cykelgarage på jobbet hade varit jättebra. Man skulle till och med kunna göra så att det går att ladda cykeln där också, för de som inte orkar trampa själva”, säger Dario och skrattar. ”Och så har jag lagt som förslag att fixa torkskåp för att torka blöta kläder när man kommer fram.”
Just att Speed har ett stort hållbarhetsfokus är något som Dario värdesätter högt och som ligger väl i linje med hans egna tankar och idéer. Som elektriker har han full koll på solpanelers inverkan på miljön och den enorma takanläggningen på byggnaden han jobbar i, och all grön el den producerar, tycker han är väldigt imponerande.

För fyra år sedan bestämde sig Dario, som är född och uppvuxen i Zagreb, att flytta. Han valde
mellan Schweiz och Sverige och valde det sistnämnda, eftersm han hittade jobb här. Som utbildad elektriker ville han jobba med det och såg att Speed kunde vara en bra väg in för att kunna jobba med det han utbildat sig till. Nu, efter sju månader hos oss har han bytt från avdelningen CSS till Minilink. Dario är bemanningsanställd och hyrs ut till Speeds egen verksamhet.
-”Det är kul att kunna utvecklas på jobbet. För mig är det en nödvändighet, annars blir jag
uttråkad och omotiverad. Hittills har mina möjligheter varit goda här på Speed”, berättar Dario.
I sitt hemland jobbade Dario i familjeföretaget.
”Där fick jag lära mig att arbeta snabbt och inte gå och dra benen efter mig. Jag gillar att
jobba på och få mycket gjort, dagarna går fortare då och det blir roligare att jobba. Sedan jobbar vi ju på Speed – då måste vi ju vara snabba”, säger Dario och ler.

”Jag måste ha möjlighet att utvecklas på jobbet. Annars blir jag uttråkad.”

Dario Vuraic

Snabbfakta: Dario Vuraic.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

AVDELNING: Minilink
SPEEDARE SEDAN: 2021
UTBILDNING: Elektriker
FÖDD: 1986 i Zagreb, Kroatien
DARIO MED 3 ORD:
Påhittig
Energisk
Snabb

Vill du veta mer om logistik.

Oavsett om det gäller att lagra en pall eller en total logistiklösning, konfigurering eller montering eller kundanpassningar löser vi det.

Vill du också jobba på speed?

Speed jobbar med bemanning, rekrytering, utbildning och logistik och finns i Borås, Göteborg och Stockholm. Vi har en massa härliga medarbetare både i vår egen verksamhet och som bemanningspersonal uthyrda till våra kunder. Vill du bli en av oss? Vi söker både heltidare och deltidare, inom olika områden och olika branscher. Det lönar sig att kika in med jämna mellanrum!.

Föredrar du tryckt format?

Vill du hellre läsa om Dario och hans idéer som pdf, eller kanske skriva ut? Här laddar du ner storyn. Varsågod!

Dario Vuraic (pdf)