Stories we love.
KASHAN NOORI.

HÅLLBARHETSFOKUS LOCKADE BÅDE TILL JOBB OCH STUDIER.

När Kashan Noori började på Speed hade hon inte en aning om hur man hanterar en palldragare. Men det dröjde inte länge innan hon fixade både den, och jobbet som montör på en av Speeds produktionsavdelningar galant.

-”Jag hade läst mycket om Speed och gillade inriktningen och tänket. Dessutom hade jag en släkting som jobbat här i många år som trivdes väldigt bra. Det gjorde att jag sökte. Allt var nytt för mig när jag började och under de här åren har jag lärt mig jättemycket och verkligen utvecklats som person”, berättar Kashan.

ARBETSPLATS MED STARK TEAMKÄNSLA.

Speed är en stor arbetsplats med många anställda. Ibland är det en utmaning, men det kan också vändas till en styrka. Kashan upplever definitivt att teamkänslan är stark.

-”Speed är som en stor familj! Oavsett vad man jobbar med så träffar man kollegor från andra avdelningar och med andra befattningar hela tiden, och man hjälps åt och pushar varandra att utvecklas. Det är jättehärligt!”

fULL FART ÄR DET SOM GÄLLER FÖR KASHAN.

Kashan är en tjej som har många järn i elden. De flesta skulle tycka två små barn och heltids-jobb på Speed hade varit tillräckligt, men Kashan har under året även klämt in studier. Eftersom hon brinner för hållbarhet passade kursen ”Att leda hållbarhetsarbete” på distans vid Uppsala universitet som hand i handske. Den är nu avslutad och hon är klar med sin uppsats.

– ”Jag valde att fokusera mitt examensarbete på min produktionsavdelning här på Speed, eftersom jag känner till den väl. Dessutom är den relativt ny och min tanke var att här finns kanske utrymme att utveckla hållbarhetstänket. Jag visste att det skulle bli en utmaning eftersom Speed har ett utpräglat hållbarhetsfokus och redan har gjort mycket på området. Men visst hittade jag förbättringsmöjligheter”, berättar Kashan nöjt.

MÅNGA SMÅ FÖRBÄTTRINGAR GÖR STOR SKILLNAD.

Precis som Speed jobbar Kashan utifrån filosofin att även små förbättringar kan göra stor skillnad. I sina intervjuer med kollegor konstaterade hon att kunskapsnivån när det gäller hållbarhet skulle kunna ökas, för att på så sätt minska verksamhetens miljöpåverkan. Att synliggöra det pågående hållbarhetsarbetet och sprida information om framtidsplaner inom området är en annan förbättringspunkt hon hittat.

-”Vi har en ”Training Dojo” här på Speed där vi medarbetare utbildas praktiskt i till exempel avfalls-sortering. Det är kul att se att vi nu som ett komplement till denna, också satsar på att ta fram digitala hållbarhetsutbildningar. Det gör ju att det blir lättare att hålla kunskaperna aktuella.”

På Kashans avdelning hanteras mycket emballage i form av kartonger, plast, metall, frigolit etc, och även om de återvinner på ett bra sätt finns det förbättringspotential på andra avdelningar. Det kan handla om en så enkel sak som tydligare skyltar. Men sedan ser hon också vikten av att Speed har en aktiv dialog med kunder för att påverka materialval till mer hållbara alternativ.

– ”Det har varit en rolig utbildning och jag har fått jättemycket hjälp och stöd av både min chef, mina närmsta kollegor och andra här på Speed, vilket jag är jättetacksam för. Jag hoppas att jag kan bidra i Speeds fortsatta hållbarhetsarbete med mina kunskaper och att vi tillsammans kan jobba mot en mer hållbar framtid.”

”SPEED ÄR SOM EN STOR FAMILJ, DÄR ALLA HJÄLPS ÅT.”

Kashan Noori, Speedare sedan 2021

Snabbfakta: KASHAN NOORI.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

JOBBAR SOM: MONTÖR
ANSTÄLLNING: I SPEEDS LOGISTIKVERKSAMHET I VIARED, BORÅS
SPEEDARE SEDAN: 2021
FRITID: RESA, GÅ PÅ LOPPISAR
KASHAN MED 3 ORD:
– OMTÄNKSAM
– LOJAL
– LUGN

Logistik är så mycket mer än lagerhållning.

Kashan arbetar som montör hos oss på Speed. Monteringsuppdrag är bara ett exempel på logistiktjänster vi hjälper dig med. Läs mer om hur du på olika sätt kan dra nytta av oss, för att effektivisera din hantering.

Vill du prata LOGISTIKlösningar för ditt företag?

Kontakta Johan som hittar den optimala lösning till dina lager- och logistikutmaningar.
Johan Appelkvist
0704 13 28 00