Stories we love.
Twist & Tango.

Utmaning.

Svårt att hinna med i högsäsong och vid volymtoppar och saknade logistikpartner att växa med.

Lösning.

Godsmottagning, lagring, plock, pack och skeppning samt hantering av returer.

resultat.

En volym- och kvalitetssäkrad logistiklösning.

Volym- & kvalitetssäkrad lagerlösning.

Outsourcad logistik är modellen

I idylliska Haga i hjärtat av Göteborg huserar modeföretaget Twist & Tango. Här designas och utvecklas företagets kläder och skor, men produkterna passerar aldrig här rent fysiskt. De anländer i stället till logistikmeckat Arendal, alldeles nära hamnen, ute på Hisingen i västra Göteborg. I Speeds lokaler tas inkommande gods emot, ankomstkontrolleras och scannas in till rätt plats på lagret. När produkterna sedan ska ut till återförsäljare eller säljas direkt till konsument via e-handel, plockas, packas och skickas de av Speedare.

-”Vi har alltid köpt in logistiktjänster från extern part. Det är den bästa lösningen för oss både praktiskt och ekonomiskt. Vi använde en mindre aktör förut som tyvärr hade svårt att klara det höga tryck som blev när vi digitaliserade vår verksamhet och började växa. Nu när vi ligger hos Speed har vi rätt förutsättningar för att kunna växa ännu mer och få en snabbare hantering. Det känns säkert och tryggt,” säger Maria Axeborn, Logistics Manager på Twist & Tango.

Hållbarhet i allt

Hållbarhet är viktigt för Twist & Tango och förutom att jobba med hållbara och miljövänliga material, återspeglas det även i beslut om lager- och logistikfrågor.

-”Vi försöker i alla lägen alltid välja det mest miljövänliga alternativet. Det gäller i allt vi gör och förstås även när vi väljer lagerlösning. Det är viktigt att placeringen av lagret har ett läge där onödiga transporter minimeras. Tidigare låg vårt lager långt ifrån hamnen där vårt gods inkommer. Att vi nu ligger granne med hamnen är en enorm fördel och har minskat våra transporter rejält, vilket känns jättebra. Vi sparar både tid och pengar, men framför allt miljön!”

Nära dialog är en viktig nyckel

Lagret ligger inte bara nära hamnen utan också nära Twist & Tangos huvudkontor.

-”Att ha Speed nära är jättebra för oss. Vi sitter till och med och jobbar i deras lokaler ibland. Just att ha den personliga relationen är något vi verkligen uppskattar. Vi har en fantastiskt bra dialog med Speed och de är lyhörda för våra behov. De är som en förlängning av vår egen verksamhet.”

”Vi har ett effektivt och oerhört flexibelt upplägg med speed. de anpassar sig precis efter oss.”

Maria Axeborn, Logistics Manager Twist & Tango

Snabbfakta: Twist & Tango.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

BRANSCH: KONFEKTION
HUVUDKONTOR: GÖTEBORG
FÖRSÄLJNING: 150 ÅF I 120 LÄNDER PLUS E-HANDEL
OMSÄTTNING (2021): 50 MSEK
ANSTÄLLDA (2021): 30
GRUNDAT: 1995
SPEEDKUND SEDAN: 2018

Föredrar du tryckt format?

Vill du hellre läsa om Twist & Tango och deras logistiklösning med Speed som pdf, eller kanske skriva ut? Här laddar du ner storyn. Varsågod!

Twist & Tango (pdf)

Besök Twist & Tango

Läs mer om Twist & Tango och kolla in deras magiska utbud av damkläder, accessoarer och skor. Vi lovar – här finns så mycket fint!

Har du utmaningar kring logistik? Kontakta oss så kikar vi på en lösning.

JOHAN APPELKVIST

Logistiklösningar Industri & Handel
0704 13 28 00

Björn Tallén Logistiklösningar Detalj- & E-handel

Björn TalléN

Logistiklösningar Detalj- & E-handel
0706 50 75 69

Fredrik Krysén Logistiklösningar Transport Management

Fredrik Krysén

Transport Management
0706 44 74 32