NTT GROUP optimerar transporthanteringen med Speed.

Publicerat: 04 september 2023

NTT Group inleder samarbete med Speed avseende Transport Management tjänster. Initialt omfattar affären transporthantering för Mölndals Industriprodukter, för att successivt utökas till att omfatta även övriga bolag inom NTT Group. Affären innebär att Speed tar hand om hela transportflödet, från bokning till fakturering och uppföljning, och därigenom optimeras NTT Groups transporthantering, processmässigt såväl som finansiellt.


Med norra Europas största lager inom mekanisk transmission är en smidig och effektiv transporthantering en affärskritisk faktor för NTT Group. Funktionen har fram tills idag skötts internt och när man nu optimerar hanteringen outsourcas den, och bolaget väljer Speed som leverantör och partner.

    ”Vi ser verkligen fram emot att lägga vår transporthantering hos Speed”, säger Robert Bengtsson, Inköpschef på NTT Group. ”Vi slipper jaga transporter vilket kommer frigöra mycket intern tid hos oss, tid som vi i stället kan lägga på vår kärnverksamhet. Speed har verkligen gett ett seriöst intryck och vi är övertygade om att vi med hjälp av dem kommer att kunna optimera våra flöden, få en bättre säkerhet och kontroll och samtidigt spara både tid och pengar.”

NTT Group är verksamma inom de nordiska länderna samt i Tyskland och Polen. Lösningen för att hantera transporter blir en helhetslösning, i vilken kontrolltornet vid Speeds anläggning i Mölndal utanför Göteborg blir en central del. Härifrån kommer samtliga transporter bokas, övervakas och följas upp, informationsflöden styras och dokumentation och uppföljning skötas.

    ”Vi är stolta och glada över att kunna hälsa NTT Group välkommen som kund till oss och vi ser fram emot att serva dem på bästa sätt”, säger Fredrik Krysén Jerncrona, Affärsområdeschef Transport Management på Speed. ”Det är ett bolag som passar väldigt bra för oss och där vi ser att vi kommer att kunna skapa reell skillnad i deras transporter och flöden. De har omfattande och komplex logistik och här kommer vår kompetens och erfarenhet verkligen till sin rätt”.

För ytterligare information:

Fredrik Krysén Jerncrona, Affärsområdeschef Transport Management Speed Group 0706 44 74 32
Camilla Parneving, Kommunikations- & Marknadschef Speed Group 0709 69 25 00