Vår sponsring

"Ett sätt att ge tillbaka till samhället och vår omvärld"

På Speed Group anser vi oss ha ett ansvar att ge tillbaka till samhället och vår omvärld. En del av det ansvaret tar vi genom att sponsra och engagera oss i viktiga samhällsinitiativ.

SK Elfsborg

Simklubben Elfsborg är en av Borås största idrottsföreningar med över 2000 medlemmar. Klubben bedriver en bred verksamhet med bl.a. sim- och teknikskola, tävlingssim, vuxensim, handikappsim och integationsim. SK Elfsborg verkar för att vara en klubb för alla när det gäller att utveckla sin simkunnighet, motionera samt träna och tävla i olika simidrotter.

Speed Group sponsrar föreningen sedan ett antal år tillbaka och syns på klubbens badmössor. Vi erbjuder vår personal friskvårdsaktiviteter kopplade till föreningen.

Läs mer om SK Elfsborg på skelfsborg.com.    

Borås Fältrittklubb

Borås Fältrittklubb är en ideell förening med 600 medlemmar och verksamhet inom ridskola, tävling och utbildning. Klubben har ett stort socialt engagemang och har bl.a. belönats med ATG:s Drömfond för sitt arbete med barn och ungdomar med ätstörningar och selektiv mutism, tillsammans med BUP på Södra Älvsborgs sjukhus. Borås Fältrittklubb har en handikappanpassad anläggning och välkomnar alla ryttare, oavsett ålder, kön, bakgrund, nivå och förutsättningar.

 

Speed Group sponsrar klubben sedan 2019 och syns bl.a. i ridhuset.

Läs mer om Borås Fältrittklubb på borasridhus.se.

Borås Golfklubb

Borås Golfklubb bildades 1933 och är landets 15:e äldsta klubb. Borås Golfklubb deltar i det nationella klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50 där man aktivt verkar för en mer inkluderande och jämställd golf.

Speed Group sponsrar klubben sedan 2019 och syns bl.a. på klubbens range-bollar.

Läs mer på borasgolfklubb.se.

Marbo Basket

Marbo Basket är en förening som med stort engagemang tar socialt ansvar. Klubben ligger i Kinna, ca 3 mil söder om Borås och har ca 500 medlemmar. Marbo Basket jobbar framgångsrikt med både bredd- och elitverksamhet, där elitdamlaget Mark Basket utmärker sig. Föreningen arbetar även med basket för funktionshindrade och nysvenskar.

Speed Group sponsrar Marbo Basket sedan 2019 och syns bl.a. på Mark Baskets matchställ.

Läs mer om Marbo Basket på marbobasket.se.

Borås Hockey

Borås Hockey är en lokal hockeyklubb med anor från 1947. Tillsammans med Sven Eriksonsgymnasiet, Borås Stad, driver Borås Hockey ett hockeygymnasium.

Speed Group sponsrar klubben och har serverat Speed-fika till klubbens sponsorer till och från sedan 2006.

Läs mer om Borås Hockey på laget.se/borashockey.

Elfsborg Tennis

Elfsborg Tennis är en tennisklubb i Borås med verksamhet som sträcker sig från junior till senior. Tillsammans med Sven Eriksonsgymnasiet, Borås Stad, driver Elfsborg Tennis ett tennisgymnasium.

Speed Group sponsrar klubben och erbjuder sin personal friskvårdsaktiviteter kopplade till föreningen.

Läs mer om Elfsborg Tennis på elfsborgtennis.com.

Borås GIF

Borås GIF är en förening med verksamhet inom ett flertal olika idrotter; fotboll, bowling, cykel, orientering, skidor och innebandy. Föreningen bildades 1936.

Speed Group sponsrar föreningen sedan ett antal år tillbaka.

Läs mer om Borås GIF på borasgif.nu.

Sjömarkens IF

Sjömarkens IF är en idrottsförening med säte strax utanför Borås med fotboll som huvudsport. Föreningen har drygt 900 medlemmar, varav 400 aktiva. Sjömarkens IF har valt att satsa på sitt damlag, vilka spelar i division 1.

Speed Group sponsrar Sjömarkens IF sedan 2019 och syns bl.a. på damernas matchdräkt.
Läs mer om Sjömarkens IF på laget.se/sjomarkensif.

Destination Gymnasiet

Destination Gymnasiet är ett initiativ med målet att alla ungdomar i Borås Stad ska lämna nionde klass med godkänt betyg. Som en av Sjuhäradsbygdens största arbetsgivare är Speed Group stolta att bidra till projektet, både genom sponsring och engagemang i styrgruppen.

Läs mer om Destination Gymnasiet på borasframtid.se.

WWF

Som Vänföretag stödjer vi Världsnaturfonden WWF:s viktiga miljö-och naturvårdsarbete, såväl här i Sverige som i andra delar av världen. Tack vare stöd från Vänföretag kan WWF fortsätta sitt arbete med att bevara biologisk mångfald, minska föroreningar och ohållbar konsumtion samt verka för ett hållbart utnyttjande av förnybara naturresurser.

Läs mer om Världsnaturfonden WWF på wwf.se.