Vår historia

Grunden till en framgångsrik verksamhet

Speed grundades år 2004 av Jarl Ternander och Daniel Johansson. Idén var då att hjälpa företag med sådant som låg utanför deras kärnverksamhet. Det första man erbjuder är bemanning med personal för elektronikproduktion. Det visade sig vara en utmärkt affärsidé.

Året efter startas den egna produktionen. Redan då inser man värdet av att balansera den egna verksamheten genom att ha medarbetare som inte är uthyrda i den egna produktionen. På så vis höjer Speed kontinuerligt medarbetarnas kompetens. Även kunderna är nöjda eftersom de kan hyra samma personal de tidigare haft.

Sedan går det fort. År 2006 etableras det första lagret och året efter börjar Speed med rekrytering till de branscher man erbjuder bemanning, produktion och lager. Snart dras även intern och extern utbildningsverksamhet igång.

År 2015 går Ratos in som majoritetsägare. Då har Speed gått från en omsättning på 2 miljoner 2004 till drygt 500 miljoner. Bolaget har även belönats som Sveriges Gasellföretag år 2014 av Dagens Industri. I dag är Speed Group en nationell aktör med över 1000 medarbetare och stora moderna lager- och logistikcenter i både Borås och Göteborgs hamn.