Pelle P väljer Speed som ny logistikpartner.

Publicerat: 20 oktober 2023

När Pelle P rustar för fortsatt tillväxt och ökad andel internetförsäljning, väljer företaget Speed som ny logistikpartner. 3PL-bolaget erbjuder en modern, automatiserad lösning som ger Pelle P en effektiviserad hantering, snabbare leveranser och en framtidssäkrad logistiklösning.


Pelle P designar, utvecklar och säljer konfektion via återförsäljare och direkt till konsument via e-handel samt tio egna året runt-butiker och ytterligare 15 sommarbutiker. Försäljning sker i huvudsak i de nordiska länderna samt norra Europa. Logistiken är företagets hjärta och leverantören av 3PL-tjänster är utan konkurrens den viktigaste partnern till bolaget.

”Fungerar inte logistiken står vi still, den är verkligen kritisk för vår verksamhet och snabbheten till leverans är en mycket viktig parameter”, säger Cecilia Petterson, vd Pelle P. ”Med våra fortsatta tillväxtambitioner behöver vi en 3PL partner och en logistiklösning vi kan utvecklas och växa med. Vi har fått ett gott förtroende, både för Speeds lösning men också för kompetensen. Med deras automatiserade lösning ser vi fram emot att få en högre flexibilitet och effektivitet.”

Varumärket Pelle P grundades 2007 av Cecilia Petterson, dotter till Pelle Petterson, och har sitt ursprung i Pelles mångåriga erfarenhet av segling och industridesign. Kollektionen består av högkvalitativa kläder, från tekniska plagg för segling, skidåkning och golf till sportmode för en aktiv livsstil.

”Det är roligt att kunna välkomna ett så fint bolag som Pelle P som kund till oss och vi ser fram emot ett givande och utvecklande samarbete”, säger Johan Appelkvist, Affärsutvecklingschef Logistik på Speed. ”Vår ambition är att se till att Pelle P får en logistiklösning som ligger i framkant – både nu och i framtiden för att möjliggöra för dem att bli en än bättre leverantör till sina kunder.”

Planering av överflyttning av lager har påbörjats och logistiklösningen ska vara i full drift från januari.

För ytterligare information:

Johan Appelkvist | Affärsutvecklingschef Speed Group | 0704 13 28 00
Camilla Parneving | Kommunikations- & Marknadschef Speed Group | 0709 69 25 00