Stories we love.
Aros Electronics.

Utmaning.

Ojämn beläggning och behov
av produktionspersonal med
elektronik- och lödkunskap.

Lösning.

Bemanning, hyrrekrytering och
utbildning av personal inom
lödning och elektronik.

resultat.

Rätt bemanning i alla lägen
och personal som alltid har
uppdaterade kunskaper.

AROS har hittat enkla vägen till
ELEKTRONIKMONTÖRER OCH LÖDARE.

Aros Electronics i Mölndal utanför Göteborg är en del i Vandewiele-koncernen, och här lyser flitens lampa. Produktionen av elektronik till motorer till bussar, bilar och mycket annat, går för högtryck. Ett stort antal killar och tjejer är fullt upptagna med att löda och montera kretskort och elektroniska komponenter. I produktionen jobbar personal från Aros sida vid sida med inhyrd bemanningspersonal från Speed.

-”Bemanning är toppen vid akuta snabba toppar, men vi tar även hjälp av Speed att hyrrekrytera personal. Vi behöver ha flexibiliteten och den kan Speed verkligen ge oss”, säger Kent Johansson, Produktionschef på Aros.

Elektronik- & Lödutbildning kritiskt för verksamheten.

Ytterligare en viktig tjänst som Aros tar hjälp av Speed med, är att utbilda produktionspersonal inom elektronik. Det handlar om att lära upp och certifiera lödare och elektronikmontörer.

-”Vi har samarbetat med Speed i många år och en av anledningarna att det fungerar så bra är att de just har en bakgrund och erfarenhet från elektronikindustrin. De kan det här och förstår vår verklighet och vår verksamhet! Deras lödskola ger oss fantastiska förutsättningar att snabbt få ny personal på plats och vidareutbilda och certifiera vår befintliga.”

Säkra resurser och kompetenser i osäkra tider.

En stor vinst för Aros är att de kan välja att genomföra lödutbildningar antingen i egna lokaler eller på plats hos Speed i Borås.

-”Just flexibiliteten är central för oss och något vi verkligen uppskattar. Vi står inför tuffa utmaningar framöver då det kommer bli väldigt svårt att bedöma marknaden samtidigt som det råder en stor osäkert kring inkommande leveranser av elektronikkomponenter. Det gör det svårt för oss att förutse vårt behov av resurser. Då känns det extra skönt att ha en lyhörd och snabbfotad partner som vi vet kan hjälpa oss, både resursmässigt och kompetensmässigt.”

”Med speeds bakgrund inom elektronik får vi högklassiga lödutbildningar.”

Kent Johansson, Produktionschef Aros Electronics

Snabbfakta: VANDEWIELE SWEDEN.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

BRANSCH: UTVECKLING & TILLVERKNING AV ELEKTRONIK
KONTOR: MÖLNDAL & ULRICEHAMN
OMSÄTTNING (2021): 565 MSEK
ANSTÄLLDA (2021): 300
GRUNDAT: 1966
SPEEDKUND SEDAN: 2010

Besök Aros ELECTRONICS.

På Aros Electronics webb kan du läsa mer om företag och deras produkter. Spännande!

UTBILDNING FÖR DIN PERSONAL.

Se till att din personal har rätt kompetens. Vi hjälper dig att täppa till kunskapsluckor genom företagsutbildning. Standard eller kundanpassat? Hos dig eller oss? Du väljer.

Föredrar du tryckt format?

Vill du hellre läsa om Aros Electronics och hur de använder Speed för utbildningar av sin personal och bemanning i pdf-format, eller kanske skriva ut? Här laddar du ner storyn. Varsågod!

Behöver du hjälp med bemanning, rekrytering eller utbildning?

Kontakta Mikael så hittar en lösning till dina behov.
Mikael Bengtsson
Försäljningschef Personallösningar
0737 46 15 29