Stories we love.
INISSION.

Utmaning.

Behov av kunnig personal inom elektronikmontering och lödning.

Lösning.

Speeds Elektronik- & Lödutbildning för nyanställd personal och som vidareutbildning för befintlig.

resultat.

Medarbetare med uppdaterade kunskaper och förmågor inom elektronik och lödning.

FÖR INISSION ÄR
SPETSKOMPETENS inom elektronik
en VIKTIG konkurrensfördel.

ELEKTRONIKUTBILDNINGAR GER PERSONALEN RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR.

På Inission har man hjälpt sina kunder att utveckla och tillverka elektronik- och mekanikprodukter i över 35 år. Verksamheten är utspridd i Norden och Baltikum, och bara i Sverige har företaget siter på fem orter. Gemensamt för alla dessa är att behovet av utbildad personal inom lödning och elektronikmontering är stort.

Inission befinner sig i stark tillväxt där antalet anställda ökar och med det även behovet av att snabbt kunna utbilda nyanställda. Även komplexiteten på produkterna som tillverkas ökar, liksom kraven som kunder ställer.

”Vi måste hela tiden se till att våra anställda har rätt förutsättningar och här blir elektronikutbildningar centrala”, säger Jessica Backman, Teamledare på Inission i Munkfors. ”Det gäller förstås nyanställd personal, men också i syfte att höja kompetensen i produktionen generellt. Den är ju en del av vår konkurrenskraft.”

UTBILDNING I EGNA LOKALER FÖR MAXimal FLEXIBILITET.

På Inission i Munkfors arbetar 110 personer och många har gått Speeds utbildningar i IPC och lödning. För att få till ett smidigt upplägg hålls utbildningarna i deras egna lokaler.
”För oss blir det grymt smidigt att Speed kommer till oss i stället för att vi behöver skicka i väg en massa folk”, fortsätter Jessica. ”Det går alltid väldigt lätt och snabbt att planera upp och genomföra en utbildning med Speed, de är väldigt flexibla.”

GRUNDUTBILDNINGAR OCH OMCERTIFIERINGAR SÄKRAR KOMPETENSEN.

Boråskontoret använder ofta Speed för IPC-utbildningar och här har man enbart positiva erfarenheter.

”Vi har använt Speeds lödskola såväl för grundutbildningar som för omcertifieringar i IPC och reparationsutbildningar”, berättar Emil Larsson, Produktionschef på Inission i Borås. ”Alla som vi skickat på utbildning har upplevt att utbildningen är väldigt bra, både den teoretiska och praktiska delen. För oss är det viktigt att löpande uppdatera kompetensen hos vår personal och med de här utbildningarna får vi den senaste kunskapen inom IPC, lödning och reparation. Helt perfekt för oss!”

GODA ERFARENHETER INOM KONCERNEN GÖR ATT MALMÖ HAKAR PÅ.

Inission i Malmö har tidigare löst utbildning inom elektronikmontering och lödning på annat sätt, men väljer nu att anlita Speed, bland annat för vidareutbildning enligt IPC 7711/21.

”Vi har ju hört hur nöjda våra kollegor i bland annat Munkfors och Borås är, så nu ska även vi köra på ett upplägg tillsammans med Speed”, berättar Anders Olsson, Kvalitetschef på Inission i Malmö. ”Att utbilda här på plats hos oss är en stor fördel och gör att vi får en tydlig koppling till verksamheten och de utmaningar vi kan ställas inför.”

”Speeds utbildningar ger oss senaste kunskapen inom ipc, lödning och reparation. helt perfekt!”

Inission

Snabbfakta: INISSION.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

BRANSCH: UTVECKLING & TILLVERKNING AV MEKANIK OCH ELEKTRONIK
HUVUDKONTOR: KARLSTAD
FÖRSÄLJNING: PARTNERS I 100 LÄNDER
OMSÄTTNING (2021): ca 1 MDSEK
ANSTÄLLDA (2021): ca 500
GRUNDAT: för över 35 år sedan
SPEEDKUND SEDAN: 2018

Besök INISSION.

Besök Inission och läs mer om ett spännande bolag.

MER OM företagsutbildning inom elektronik och lödning.

Har ditt företag behov av att utbilda nyanställda eller vidareutbilda befintliga medarbetare inom elektronik och lödning? Grundutbildningar, fortsättningskurser, certifieringar, företagsanpassade upplägg, i våra lokaler eller era – möjligheterna är oändliga. Läs mer om Transport Management för att få svaren.

Vill du prata elektronik- och lödutbildning?

Kontakta Merja som hittar en lösning till dina behov.
Merja Niskanen
0707 15 22 63