Stories we love.
Mattias Linnér.

Vi träffar Mattias Linnér – som gick från att putsa fönster till att jobba som elektronikmontör. Nåt av det bästa han gjort. Mattias är en av alla härliga medarbetare som gör oss till Speed.

STEGET TILL ELEKTRONIKMONTÖR ÄR INTE LÅNGT.

För fem år sedan visste Mattias Linnér inte vad en elektronikmontör gjorde, än mindre att han skulle jobba som en. Idag är det just det han gör som uthyrd av Speed till SAAB:s högspänningsavdelning.

”Det är det snabbaste jag gjort – när jag tackade ja till tjänsten på Speed. Jag hade tagit ett städjobb på Beyond Gravity medan jag letade annat och tyckte produktionen såg så spännande ut. Jag fick ett tips att söka en tjänst som elektronikmontör via Speed och jag fick jobbet!”

ANLAG, FLINKA FINGRAR och utbildning.

Mattias började som elektronikmontör i princip helt utan förkunskaper utan anlagstestades och lärdes upp av Speed. Idag bygger han kretskort och monterar ihop enheter utifrån ritningar. Mycket handlar om att löda och ibland reparerar han, lackar, limmar och modifierar saker.

”Man behöver inga specifika förkunskaper för att passa som elektronikmontör och Speed utbildar i montering och lödning. En fördel är om man är lite flink i fingrarna eftersom det är pilligt. Sedan är det bra att vara noggrann också. Det måste ju bli rätt.”

På fritiden gillar Mattias att spela datorspel. Just att han har datorvana och dessutom är något sånär intresserad av teknik tänker han att han också har nytta av i jobbet.

ATT BYGGA ÄR SÅ ROLIGT.

Mattias har jobbat som elektronikmontör som uthyrd nu sedan 2017, först på Beyond Gravity och nu på SAAB, och han trivs verkligen med tillvaron. Att byta jobb är inte aktuellt och han hoppas kunna vidareutvecklas där han är och kanske så småningom få möjlighet att testa på en tjänst som tekniker eller liknande.

”Att få jobba med händerna, skapa och bygga saker med noggrannhet och kvalitet i fokus är verkligen jättekul! Det är en så otroligt skön känsla när man byggt klart något som man får godkänt på av avsynaren. Då är man sjukt stolt kan jag säga. Jag jobbar självständigt till stor del men är en del av ett team och det passar mig bra. Tillsammans löser vi det mesta!”

.

”Jag gick från att jobba som fönsterputsare till elektronikmontör. Bland det bästa jag gjort!”

Mattias Linnér, Bemanningsanställd uthyrd till SAAB

Beskriv speed med 3 ord:

LYHÖRD.

””De lyssnar på oss bemannings-konsulter och försöker alltid hjälpa oss utifrån våra önskemål.”

FLEXIBEL.

”Speed hjälper mig alltid att hitta uppdrag som passar mig som person.”

SNABB.

”Uppstår problem har Speed visat gång på gång att de är grymt snabba på att ta hand om och lösa dessa.”

Snabbfakta: Mattias linner.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

JOBBAR SOM: Elektronikmontör
AVDELNING: Uthyrd till SAAB Surveillance
SPEEDARE SEDAN: 2017
TIDIGARE YRKE: Lokalvårdare
MATTIAS MED 3 ORD:
Social
E-sportfantast
Snäll

Vill du också jobba på speed?

Speed finns i Borås, Göteborg och Stockholm och vi har en massa härliga medarbetare både i vår egen verksamhet och som bemanningspersonal uthyrda till våra kunder. Vill du bli en av oss? Vi söker både heltidare och deltidare, inom olika områden och olika branscher. Det lönar sig att kika in med jämna mellanrum!

Allt du behöver veta om bemanning.

Vi har tagit fram en guide om bemanning. Där finns förhoppningsvis svar på dina frågor. Kika också på fler medarbetarporträtt där Speedare beskriver hur det är att jobba som bemanningsanställd.

Föredrar du tryckt format?

Vill du hellre läsa om Mattias och hans resa till att bli elektronikmontör som pdf, eller kanske skriva ut? Här laddar du ner storyn. Varsågod!

Mattias Linnér (pdf)