Stories we love.
SVEBA DAHLEN.

LÅNGSIKTIGHET GER sVEBA dAHLEN SÄKer & TRYGG REKRYTERING.

Att rekrytera själv eller anlita ett rekryteringsföretag, det är frågan för många företag. För Sveba Dahlen är det självklart att ta hjälp. Här vet man att en felrekrytering är kostsam och har genom ett samarbete med ett rekryteringsföretag hittat sätt att undvika dyrköpta fallgropar. Mindre egen insats samtidigt som resultatet känns tryggt och säkert är skäl nog.

En attraktiv arbetsgivare.

På Sveba Dahlen i Fristad, strax utanför Borås, utvecklar och tillverkar man ugnar och maskiner för professionell bakning till kunder som till exempel bagerier, pizzerior och restauranger. Det har man gjort sedan 1948. Kritiska kompetenser till den här typen av verksamhet är tekniker och konstruktörer och ibland är det en utmaning att hitta den spetskompetens som krävs.

”För oss är det viktigt att vara en bra arbetsgivare och att bygga vårt varumärke för att attrahera kompetent personal. Kanske lite extra viktigt för oss som är ett industriföretag som dessutom inte ligger i en storstadsregion”, säger Johan Andersson, Eftermarknadschef på Sveba Dahlen.

Sveba Dahlen jobbar kontinuerligt med de mjuka värdena och erbjuder ett bra upplägg, samtidigt som man ställer krav. Uppenbarligen ett lyckat koncept då personalomsättningen är låg och personalen trivs.

REKRYTERING – EN KONTINUERLIG PROCESS.

I takt med att företaget växer rekryteras nya medarbetare. På Sveba Dahlen har man sedan 2010 haft ett samarbete med Speed när det gäller att hitta rätt kompetenser. På tjänstemannasidan hjälper Speed till med traditionell rekrytering men också att hyra in tjänstemän. Utöver det tillhandahåller Speed även bemanningspersonal till produktionen, för att Sveba Dahlen ska ha rätt mängd resurser vid varje tillfälle.

”Vårt långsiktiga samarbete gör att Speed känner oss utan och innan och vet precis vad vi behöver, vilket gör att vår arbetsinsats blir minimal och resultatet oftast blir mitt i prick”, säger Johan. ”Rekryteringsprocessen fungerar ypperligt och vi har en väldigt bra dialog med rekryteringsteamet och använder dem som bollplank och rådgivare, det känns oerhört tryggt.
Vi vet att det blir rätt för oss samtidigt som vi också vet att Speed hanterar de kandidater
som inte får tjänsten på ett fint sätt vilket är minst lika viktigt för oss.”

HYRA BLIR EN SÄKER REKRYTERING.

En felrekrytering innebär en stor kostnad och ett produktivitetstapp. För att ibland ha både ”hängslen och livrem” utnyttjar Sveba Dahlen möjligheten att hyra in tjänstemän.

”Det är lätt att bli stereotyp och alltid leta efter samma typ av person. Upplägget där vi hyr in tjänstemän som vi sedan kan anställa om vi vill, gör att vi kan gå utanför för ramarna och våga lite mer. Det är inte alltid den med bäst CV är mest optimal för tjänsten och med ”hyrköp” är risken för oss mindre. Vi har på det här sättet hittat riktiga guldkorn som vi annars hade riskerat att missa.”

Johan blev själv rekryterad till Sveba Dahlen av Speed vilket gör att han har insikt i rekryteringsprocessen från två håll – både som kandidat och som rekryterande chef.

”Speed är en trygg partner, både för den som rekryteras och för företaget som rekryterar. Alla parter är hela tiden uppdaterade om vad som händer i processen och vi har bra diskussioner. I Speed har vi en seriös partner som verkligen hjälper oss att hitta rätt.”

”Speeds erfarenhet och kompetens gör att vi undviker kostsamma fallgropar.”

Johan Andersson, Eftermarknadschef Sveba Dahlen

Snabbfakta: SVEBA DAHLEN.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

BRANSCH: UTVECKLING & TILLVERKNING AV BAGERIMASKINER
HUVUDKONTOR: FRISTAD, UTANFÖR BORÅS
MARKNAD: VERKSAMMA I +100 LÄNDER
OMSÄTTNING (2021): ca 400 MSEK
ANSTÄLLDA (2021): ca 130
GRUNDAT: 1948
SPEEDKUND SEDAN: 2010

Besök sveba dahlen.

Besök Sveba Dahlen och läs mer om ett spännande bolag.

MER bemanning och rekrytering.

Har ditt företag behov av fler resurser, tillfälligt eller mer permanent? Läs mer om vad du kan få hjälp med och hur. Tillsammans ser vi till att rätt person är på rätt plats – i varje givet ögonblick.

Allt du behöver veta om bemanning och rekrytering

Vill du prata bemanning och rekrytering?

Kontakta Mikael som hittar en lösning till dina behov.
Mikael Bengtsson
0737 46 15 29