Stories we love.
Svensson.

Utmaning.

Behov av kontinuerligt inflöde av personal till textil produktion samt rekrytering av tjänstemän.

Lösning.

Bemanningslösning som fungerar som provanställning. Direktrekrytering av tjänstemän.

resultat.

En riskminimerad anställningsprocess som spar tid och garanterar god kvalitet.

Bemanning spar tid och borgar för kvalitet.

I Kinna, strax utanför Borås hörs ljudet av virkmaskiner och vävstolar – idag, precis som för över 130 år sedan när textilföretaget Svensson startades. Familjeföretaget, som idag drivs av fjärde generationen, har genom åren haft celebra besök av både statsministrar och kungligheter och idag levereras deras inredningstextil till offentliga miljöer och klimatväv till växthus – för att skapa bättre klimat för människor och växter.

-”Vi är en av få kvar i Sverige med textil produktion och vår kanske största utmaning är att hitta kompetens. Många hos oss har varit här länge och vi står inför ett generationsskifte så bemanning och rekrytering är verkligen kritiskt för oss,” säger Catarina Frisk, HR-ansvarig på Svensson.

Bemanning blir provanställning när upplärningstiden är lång.

För personallösningar tar Svensson hjälp av Speed. Momenten i textil produktion är avancerade och upplärningstiden är lång. Därför använder Svensson i princip bemanning som provanställning. Målsättningen är att personen vill stanna och fungerar allt väl anställs oftast den uthyrda resursen.

-”Vi kör bemanning på i stort sett alla roller i produktionen – varpare, trädare, virkare, vävare, avsynare och lager. Just nu är cirka 6-7% av produktionspersonalen från Speed men ibland har vi det dubbla. Vi har behov av ett kontinuerligt inflöde till produktionen och hinner inte med att lösa det själva. Speed når dessutom via sitt nätverk ut till betydligt fler kandidater än vad kan göra själva. Sedan vet vi att om det inte funkar med någon person har vi den flexibiliteten att vi
kan byta och det känns tryggt.”

Ett nära samarbete ger ett bättre resultat

Svenssons samarbete med Speed startade 2015. Just långsiktigheten är viktig för båda parter.

-”Speed känner oss, de kan våra avdelningar och processer och det är otroligt viktigt för resultatet. Vår kontaktperson är ofta här och besöker oss och sina konsulter. Känslan är verkligen att Speed bryr sig, både om oss och konsulterna.”

Vid rekrytering är Svenssons geografiska läge utmanande då man konkurrerar med Göteborg och Borås. Via Speeds nätverk och search-service nås kandidater, även de som aktivt inte söker. Viktigt när arbetsmarknaden ser ut som den gör.

-”Vi har haft andra inne för att hjälpa oss med bemanning och rekrytering, men när det gäller kundförståelse och kvalitet – där är Speed unika. De är oerhört lyhörda och engagerar sig verkligen för att lösa våra behov. Vi jobbar tillsammans och vi har känslan av att Speed verkligen prioriterar oss. Vi har en partner vi verkligen litar på till 100%. Att Speed dessutom har ett uttalat hållbarhetsfokus är viktigt för oss då det är en fråga vi själva också jobbar aktivt med och satsar mycket på. Vi väljer i första hand leverantörer med samma fokus.”

”Kvalitet och kundförståelse – där är Speed unika.”

Catarina Frisk, HR Manager Svensson

Snabbfakta: Svensson.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

BRANSCH: TEXTIL
HUVUDKONTOR: KINNA
FÖRSÄLJNING: ÖVER HELA VÄRLDEN
OMSÄTTNING (2021): 770 MSEK
ANSTÄLLDA (2021): 360
GRUNDAT: 1887
SPEEDKUND SEDAN: 2015

Besök SVENSSON.

Läs mer om Svensson och kolla in deras fantastiska svensktillverkade inredningstextil i form av gardin- och möbeltyg. Vad många inte vet är att den största produkten är klimatväv, där största marknaden är Holland men man levererar till professionella odlare över hela världen. Spännande!

Bemanning skapar balans i din tillvaro.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig att se till att du har rätt mängd resurser vid varje givet tillfälle? Eller hur du, precis som Svensson kan ”hyrköpa” som en trygg och säker rekrytering? Läs mer!

Behöver du hjälp med bemanning eller rekrytering?

Kontakta Mikael så hittar en lösning till dina behov.
Mikael Bengtsson
0737 46 15 29

Föredrar du tryckt format?

Vill du hellre läsa om Svensson och hur de använder Speed som bemanningsföretag och hur de tar hjälp med rekrytering i pdf-format, eller kanske skriva ut? Här laddar du ner storyn. Varsågod!

Svensson (pdf)