Speed förvärvar Supplier Partner.

Publicerat: 02 juni 2023

Speed tecknar avtal om förvärv av Göteborgsföretaget Supplier Partner, ett företag inom industrilogistik. Genom förvärvet breddar Speed sitt erbjudande inom industrisegmentet och utökar sin närvaro i expansiva Arendal nära Göteborgs hamn.


Speed är en av Sveriges största leverantörer av logistiktjänster, 3PL och 4PL. Nu stärker företaget sitt kunderbjudande ytterligare genom att lägga Supplier Partner till portföljen. Supplier Partner har verksamhet i Arendal, Göteborg och grundades 1995.

   – ”Vi har en uttalad förvärvsstrategi där fokus ligger på synergistiska och lönsamma bolag som kan bredda vårt kunderbjudande inom attraktiva nischer. Här stämmer Supplier Partner väl in. Vi ser en stor potential i företagets erbjudande och ser fram emot att fortsätta att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med platsledningen och alla duktiga medarbetare” säger Jesper Andersson, vd på Speed.

Supplier Partner omsätter cirka 60 miljoner och tidigare huvuddelägare, Dick Karlsson, väljer nu att avyttra.

  -”Det känns tryggt att lämna över ägandet till Speed, det är ett sunt företag med goda värderingar och rätt fokus. Supplier Partner hamnar i mycket goda händer och jag är övertygad om att med Speed i ryggen kommer möjligheterna för kunderna bli än större och ytterligare kundvärde kan skapas”, säger Dick Karlsson.

.

För ytterligare information:

Jesper Andersson, vd Speed 0708 16 68 37
Camilla Parneving, Kommunikations- & Marknadschef Speed 0709 69 25 00