Speed och Bonnierförlagen tecknar strategiskt avtal.

Publicerat: 14 mars 2022

Speed tecknar nytt sexårsavtal med Bonnierförlagen avseende logistik- och kringtjänster. Affären är strategiskt viktig för Speed, som i och med denna befäster sin position som landets ledande leverantör av lager- och logistiktjänster för tryckta böcker.

Från Speeds enhet i Stockholm distribueras drygt 20 miljoner böcker årligen, vilket gör Speed till Sveriges ledande aktör inom bokdistribution. Företaget har sedan tidigare ett långtgående samarbete med Bonnierförlagen, vilket etablerades redan på 1960-talet. Bonnierförlagen väljer nu att teckna ett nytt sexårsavtal på logistiktjänster från Speed.

”En kundrelation som den vi har med Bonnierförlagen är förstås något alldeles speciellt och det är otroligt hedrande att vi får förnyat förtroende även för de kommande sex åren. Det är ett viktigt kvitto för oss att vi är konkurrenskraftiga och erbjuder logistiklösningar av hög klass. Bonnierförlagen är den största aktören på marknaden och tillsammans kan vi nu fortsätta utveckla boklogistiken”, säger Björn Tallén, ansvarig för Speeds enhet i Stockholm.

Speed tar hand om hela logistikkedjan åt Bonnierförlagen – från inleveranser, lagerhållning till plock, pack och distribution. Dessutom sköter Speed även kundservicefunktion och kundreskontrahantering.

”Vi tror på långsiktighet, vi tror på fysiska böcker, vi tror på Speed. Det nya avtalet med Speed garanterar att vi tillsammans kommer att driva utvecklingen inom logistik och distribution. Hållbarhetsfrågan får en central roll för oss alla med detta nya avtal som ser till att våra böcker får en snabb, trygg resa ut i landet”, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

För ytterligare information:

Björn Tallén, Affärsområdeschef Speed 0706 50 75 69
Camilla Parneving, Kommunikations- & Marknadschef Speed 0709 69 25 00