Speed utses till vinnare av Stora Hållbarhetspriset.

Publicerat: 12 januari 2023

Speed har utsetts till vinnare av Stora Hållbarhetspriset 2022. Hållbar utveckling bygger på tre dimensioner; miljö, människa och ekonomi. Priset delas ut till ett företag som genom ett strategiskt hållbarhetsarbete gör gott inom samtliga dessa tre områden och visar stort engagemang och initiativ inom hållbar utveckling.

Under torsdagen delades Stora Hållbarhetspriset ut till vinnaren Speed, ett av Sveriges största logistik- och bemanningsföretag. Speed uppvaktades genom att delar av juryn besökte företaget för att överlämna diplom, statyett och blommor samt prissumman på 100.000 kronor, att användas till företagets fortsatta hållbarhetsarbete.

   ”Det är fantastiskt roligt och ärofyllt att vinna ett pris som Stora Hållbarhetspriset och ett fint kvitto på att det hållbarhetsfokus vi har gör skillnad”, säger Jesper Andersson vd Speed. ” Hållbarhet genomsyrar allt vi gör och det är härligt att se att tänket finns hos medarbetare på alla avdelningar. Utnämningen kommer att skapa stolthet inom Speed och sporra alla att fortsätta det viktiga arbetet.”

Speed utses som vinnare med motiveringen; Med tydligt miljöfokus centralt i kunddialogen och med Nordens största solcellsanläggning på taket, växer årets pristagare så det knakar. Mottagaren av Stora Hållbarhetspriset 2022 har som mål att vara CO2-neutrala senaste år 2025. Som leverantör till årets pristagare får företag svara upp mot krav på mer hållbara material, energilösningar, transporter och arbetskläder. Genom små och stora initiativ gör vinnaren skillnad och visar att ekologiskt, socialt och ekonomiskt ansvarstagande kan gå hand i hand. Som vinnare vill pristagaren stötta innovationer inom miljö och bidra till ett tryggare närsamhälle där barn och ungdomar får en rättvis chans. För ett långsiktigt och målmedvetet hållbarhetsarbete tilldelar juryn Stora Hållbarhetspriset till Speed Group.

Stora Hållbarhetspriset instiftades 2021 av Borås Näringsliv, Högskolan i Borås, Borås Stad och Sparbanken Sjuhärad genom sin ägarstiftelse i syfte att inspirera och uppmuntra till hållbar utveckling som genererar tillväxt.

Medlemmar ur juryn för Stora Hållbarhetspriset uppvaktade Speed på huvudkontoret i Borås med diplom,
glasskulptur och blommor. Jesper Andersson, Per Jonasson och Camilla Parneving är glada för vinsten.

För ytterligare information:

Jesper Andersson, vd Speed 0708 16 68 37
Camilla Parneving, Kommunikations- & Marknadschef Speed 0709 69 25 00