Speeds anläggning nominerad till Solenergipriset.

Publicerat: 02 februari 2022

Idag är vi extra stolta på Speed. Vi har blivit nominerade till årets Solenergipris i kategorin Årets anläggning. Det är vår solcellsanläggning på taket av fastigheten i Viareds – Nordens största – som är föranlett nomineringen.

På Speed har vi bestämt oss för att ha en CO2-neutral verksamhet senast 2025. Vi har alla ett ansvar för klimatet och vi gör allt vi kan för att ta vårt. Därför installerade vi förra året Nordens största takbaserade solcellsanläggning – både sett till yta och kapacitet – på vår nya lagerfastighet i Viared, utanför Borås. Solcellerna täcker en gigantisk yta på hela 60 000 m² och producerar 4 gigawattimmar härligt grön el. Nu uppmärksammas anläggningen av Svensk Solenergi med en nominering till Solenergipriset som Årets anläggning.

     – Det är fantastiskt kul att vårt engagemang och de satsningar vi gör på ett hållbart företagande uppmärksammas på det här sättet, säger Mats Johnson, VD Speed.

Svensk Solenergi är organisationen bakom priset, och deras fokus är att arbeta för ett grönare Sverige genom att vara den ledande rösten för solenergi. Sedan 2004 har man delat ut Solenergipriset, i två kategorier – Årets anläggning och Årets prestation. Utmärkelserna går till anläggningar, företag eller privatpersoner vars framsteg är värda att lyfta fram som bra exempel att inspireras av.

Vinnarna utses av en jury bestående av bland annat forskare från Chalmers och Rise, och avslöjas vid en prisutdelning 17 februari.