Stories we love.
Albin Risne.

Vi träffar Albin Risne som sitter i kontrolltornet. Därifrån syr han ihop kunders transporter, från dörr till dörr. Albin är en av alla härliga medarbetare som gör oss till Speed.

I KONTROLLTORNET HAR DE KOLL.

I Mölndal utanför Göteborg hanteras varje dag hundratals transporter av gods av olika slag, från och till jordens alla hörn. En i gänget som jobbar med Transport Management och som ser till att allt flyter på för kunderna är Albin. Han sitter i det så kallade kontrolltornet.

”Härifrån sköter vi hela flödet runt transporter åt våra kunder. De kommer in med bokningsförfrågningar som vi hittar bästa tänkbara och mest kostnadseffektiva transport för. Vi bokar och följer sedan transporten från start till mål och tar hand om allt som händer under vägen”, berättar Albin Risne, Business Support på Speed.

STRUL UNDER VÄGEN ÄR VARDAG.

Det är ju inte alltid en transport går från A till B helt smärtfritt, utan mycket kan hända. Det kan vara en avbokning från transportören, en försening, godset kan komma på villovägar eller vara skadat när det väl kommer fram etc, etc. Saker som tar tid att lösa.

”Vi tar hand om rubbet! Det gör ju att kunden minskar sin arbetsinsats samtidigt som vi med våra upphandlingar kan sänka deras kostnader för transporter. För kunderna blir det som att ha kakan och äta den!”

MÅNGA BOLLAR I LUFTEN KRÄVER HÖG STRESSTRÖSKEL.

Mail strömmar in och telefonen ringer ofta. Det gäller att ha koll på läget och kunna hantera stressiga situationer.

”Det finns alltid saker att ta tag i och det gillar jag! Jag strävar alltid efter att göra det där lilla extra och på så vis lär jag mig nya saker och kunderna blir nöjda från start till mål. Ju mer jag kan, desto bättre service kan jag ge.”

Det senaste har Albin fått möjlighet att fördjupa sig mer i ekonomiska detaljer, och det är något han har lärt sig snabbt och som gett honom en än bättre förståelse för de flöden som han dagligen hanterar.
”Det är det bästa med det här jobbet – att få utvecklas och lära sig nytt. Plus att jobba nära härliga kollegor och känna att vi tillsammans skapar värde för våra kunder.”

”Jag vill hela tiden lära mig nytt. Ju mer jag kan, desto bättre service kan jag ge kunderna.”

Albin Risne, Business Support Speed Transport Management

Beskriv Speed med 3 ord:

Pålitlig.

”Det finns alltid någon tillgänglig att bolla idéer med.”

PERSONLIG.

”Här finns inga grupperingar och alla samarbetar för att nå våra mål.”

Engagerad.

”Ett starkt engagemang finns hos alla som jobbar här.”

Snabbfakta: ALBIN RISNE.

LOGISTIK Transport management BEMANNING rekrytering utbildning

JOBBAR I: Kontrolltornet
AVDELNING: Transport Management
SPEEDARE SEDAN: 2022
DET HÄR VISSTE DU INTE:
Albin har en silvermedalj från SM i futsal!
DET SNABBASTE ALBIN GJORT:
Skrivit engelska alfabetet på tangentbordet på 1,86 sekunder!

Vill du också jobba på speed?

Speed finns i Borås, Göteborg och Stockholm och vi har en massa härliga medarbetare både i vår egen verksamhet och som bemanningspersonal uthyrda till våra kunder. Vill du bli en av oss? Vi söker både heltidare och deltidare, inom olika områden och olika branscher. Det lönar sig att kika in med jämna mellanrum!

Transport management sänker transportkostnader.

Sänkta transportkostnader, mindre administration och bättre kontroll. Det låter ju som en dröm.

Föredrar du tryckt format?

Vill du hellre läsa om Albin och hans jobb i kontrolltornet som pdf, eller kanske skriva ut? Här laddar du ner storyn. Varsågod!

Albin Risne (pdf)