Hjärtefrågor vi stödjer.

Det är viktigt för oss att ge tillbaka till samhället och vår omvärld

Hjärtefrågor – Vissa saker är helt enkelt lite viktigare för oss.

För oss på Speed är det viktigt för oss att ge tillbaka till samhället och vår omvärld. Det är ett ansvar vi har som en stor arbetsgivare med målsättningen att vara ett hållbart företag, ett ansvar vi mer än gärna tar. Ett sätt att ta det är att engagera oss i viktiga samhällsinitiativ och stötta organisationer som står för samma värderingar som vi själva. Som ligger oss lite extra varmt om hjärtat.

VI-SKOGEN planterar träd som tar människor ur fattigdom.

Vi är stolt stödföretag till Vi-Skogen, en organisation som förutom att plantera träd även sprider kunskap till människor i östra Afrika om hur man odlar på bästa möjliga sätt. Träden blir superhjältar, eftersom metoden att plantera träd tillsammans med grödor i jordbruket slår två flugor i en smäll: minskad fattigdom och bättre klimat. I år har vi valt att ge våra kunder just en riktig superhjältejulklapp. Vi planterar träd. Närmare bestämt 2.000. Våra 2.000 träd binder motsvarande ca 50 ton CO2 per år. Samtidigt som de gör gott även på andra sätt.

DESTINATION GYMNASIET LAGAR TRASIGA BETYG OCH GER FRAMTIDSHOPP.

Destination Gymnasiet är ett initiativ med målet att alla ungdomar i Borås Stad ska lämna nionde klass med godkänt betyg i matte. Som en av Sjuhäradsbygdens största arbetsgivare är Speed stolta att bidra till projektet, både genom stöttning och engagemang i styrgruppen.

Varje ung människa som lämnar grundskolan utan godkända betyg är en förlorad möjlighet. En framtid som stängs. Och varje gång är ett stort misslyckande för den enskilde individen, för oss som arbetsgivare och framför allt för samhället vi lever och verkar i. Destination Gymnasiet är organisationen som lagar trasiga betyg och hjälper ungdomar till en ljusare framtid.

OCEAN CLEANUP.

Plast i haven är en av vår tids största klimatutmaningar och påverkar över 700 marina arter, samtidigt som det påverkar oss människor genom maten vi äter. Holländaren Boyan Slat var bara 18 år när han 2013 grundade Ocean Cleanup, en icke vinstdrivande organisation som utvecklar teknologier som de sedan använder för att rena våra hav. Målet är att inte behöva finnas – när jobbet är klart behövs inte organisationen. Speed stöttar Ocean Cleanups viktiga arbete.

VI STÖTTAR FRAMTIDENS ENTREPRENÖRER.

Entreprenörsandan har genomsyrat Speed ända sedan starten 2004. I Borås finns en gymnasieutbildning som är helt unik – Entreprenörsprogrammet. Det är en spetsutbildning som skapar den kompetenskraft vi är absolut beroende av. Speed är därför stolt medlem i Entreprenörsprogrammets vänner.

Agape - en hjärtefråga

Agape.

På Speed har vi bestämt oss för att försöka hjälpa människor till jobb, där ett jobb betyder så mycket mer än ett arbete. 2015 kom många ensamkommande flyktingar till Sverige från Afghanistan. Tillsammans med hjälporganisationen Agape Borås, ser vi till att hjälpa ungdomarna in i arbetslivet och förhoppningsvis till en fast anställning, vilken är helt avgörande för deras framtid.

Sportföreningar vi sponsrar - en hjärtefråga

Sportklubbar.

Mår våra medarbetare bra, mår Speed bra. Vi sponsrar diverse lokala sportföreningar. Här ett axplock.
Borås Basket
Borås GIF
Elfsborg Tennis
Sjuhärads Basket
Simklubben SK Elfsborg